Brønderslev-far gift i fængslet

SEKS ÅR EFTER AT HAVE TÆSKET, TYRANNISERET OG MISBRUGT SINE EGNE BØRN: 'Verdens værste far' kan være ude af fængslet om et år

Den nu 47-årige Harry Larsen og faren til børneflokken fra den berygtede Brønderslev-sag kan være på fri fod om cirka et år. Foto Ekstra Bladet
Den nu 47-årige Harry Larsen og faren til børneflokken fra den berygtede Brønderslev-sag kan være på fri fod om cirka et år. Foto Ekstra Bladet

Livet synes på ingen måde at være gået i stå for Harry Larsen, mens han har afsonet sin dom på 11 års fængsel i Anstalten ved Herstedvester i den berygtede Brønderslev-sag, hvor han i disse dage for fem år siden blev udråbt til at være 'verdens værste far' efter i årevis at have tæsket, tyranniseret, indespærret og sexmisbrugt sine små og større børn.

Den nu 47-årige far til otte børn med to forskellige kvinder har fundet kærligheden igen, mens han i de seneste knap seks og et halvt år har været bag lås og slå.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få oplyst, hvem kvinden er og under hvilke omstændigheder forholdet har udviklet sig, men kilder bekræfter, at Harry Larsen har indgået ægteskab med en ukendt kvinde for cirka halvandet år siden.

- Det er rigtigt, min søn er blevet gift under sin afsoning. Jeg husker ikke, præcist hvor længe det er siden, siger Bent Flemming Larsen, da Ekstra Bladet kontakter Harrys far for at høre til sønnens liv og fremtidsplaner.

Harry Larsen har siden sin anholdelse ikke haft kontakt med de i alt 10 børn, som boede i huset i Serritslev, da hans volds- og sex-tyranni blev afsløret. Og det vil ifølge Ekstra Bladets oplysninger heller ikke ske, når han muligvis løslades inden for en overskuelig fremtid. Moren til de fleste af børnene, den ligeledes dømte TJ, vil angiveligt heller ikke have mere at gøre med sin tidligere samlever.

Fik tæsk med våde håndklæder
Den forhadte far fik tæsk med våde håndklæder af medindsatte, da han var varetægtsfængslet i arresten i Aalborg, og han forsøgte senere at tage sit eget liv. Siden har han tilsyneladende fået mod på livet igen.

- Jeg har egentlig ikke lyst til at ribbe op i den her sag. Min søn har det godt og er kommet videre med sit liv, siger Bent Flemming Larsen.

Harry Larsen besøger sin far og farens kone, Anne, i deres hjem i Sakskøbing, når han cirka én gang om måneden er på ledsaget udgang i fem-seks timer.

- Harry virker glad og tilfreds, og han beklager sig ikke. Han har taget det hele med oprejst pande, siger den pensionerede Bent Flemming Larsen, der tidligere arbejdede som kommunalarbejder i Køge-området, hvor Harry også voksede op.

Bent Flemming Larsen har heller ikke haft kontakt til Harrys børn i mange år.

- Nu skal Harry udstå sin straf, og så må vi tage den derfra. Jeg vil selvfølgelig hjælpe ham alt det, jeg kan, hvis han får behov for det, når han løslades, siger den 79-årige farfar til Brønderslev-børnene.

Muligvis snart fri
Harry Larsen kan være at finde på gaden om cirka et år. I hvert fald, hvis man i Kriminalforsorgen vurderer, at det ikke er 'utilrådeligt’, at Harry Larsen prøveløslades efter at have afsonet to tredjedele af sin fængselsdom på 11 år.

Det vil han have gjort næste sommer, og så kan vejen ud i friheden være banet for faren til de 10 børn (to af børnene har hans eks-samlever fra tidligere forhold), der nu er fra seks til 26 år.

Ifølge straffelovens paragraf 38, stk 1, har Harry Larsen og alle andre strafafsonere med tidsbestemte straffe mulighed for at blive prøveløsladt, hvis visse betingelser er opfyldt.

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, I hentyder til, men generelt kan jeg sige, at en prøveløsladelse altid beror på en helt konkret vurdering af alle sagens omstændigheder i Kriminalforsorgen, siger Helle Sandby-Møller, der er enhedsleder hos Direktoratet for Kriminalforsorgen, til Ekstra Bladet.

Hun uddyber, at man i den samlede vurdering blandt andet ser på, hvad afsoneren har været straffet for, risikoen for tilbagefald i kriminalitet, fremtidsudsigter og hvordan afsoningen er forløbet. Hvis en afsoner (som det er tilfældet med Harry Larsen, red.) har fået en dom på otte år eller mere, så skal vedkommende have gennemgået et vellykket udslusningsforløb. Med det sidste hentydes til, at afsoneren skal have gennemført et udgangsforløb fra fængslet uden problemer og eventuelt have opholdt sig på en udslusnings-pension, hvor de indsatte forberedes på at kunne klare sig selv.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få oplyst, hvordan Harry Larsen har klaret sig under sin afsoning, som begyndte den dag han blev anholdt og varetægtsfængslet 25. februar 2010.

Læs meget mere om sagen, der rystede hele Danmark i EKSTRA.