Bror i retten: Utroskab kunne få Hediga dræbt

Den forsvundne kvindes familie vidnede onsdag i retssagen mod den drabstiltale eksmand

Den 34-årige kvinde og mor til to frygtes dræbt af eksmanden Helil Meme. Foto: Bitsch/ politi
Den 34-årige kvinde og mor til to frygtes dræbt af eksmanden Helil Meme. Foto: Bitsch/ politi

Hvis en kvinde er sin mand utro med en anden, kan det snildt resultere i døden.

Sådan lød konklusionen fra den 34-årige Hediga Morads bror, som i dag vidnede i retten i Nykøbing Falster i drabssagen mod den 34-årige kvindes eksmand Helil Meme.

- Det ville jeg heller ikke acceptere. Hvis det skete, kunne jeg finde på at slå hende ihjel, eller tage hende med tilbage til Syrien. Sådan ville alle mænd i Mellemøsten tænke, lød det fra broderen ifølge tvØst til retten.

Den syriske mor til to er ikke set siden efterårsferien 2015, da hun om eftermiddagen afleverede sine børn hos eksmanden i Vordingborg. Det er politiets teori, at hun dagen efter blev dræbt af sin eksmand, men liget af den unge kvinde er aldrig fundet.

Ekspert om 'afskeds-sms' i Hediga-drabet: Sandsynligvis skrevet af drabstiltalt

Under sagen er det også kommet frem, at hun havde fundet en ny kæreste inden sin forsvinden.

Den 41-årige eksmand nægter sig skyldig og har i stedet forklaret, at Hediga Morad formentlig befinder sig i Syrien. Under dagens retsmøde var det udover broderen til Hediga Morad også hendes 13-årige søn som afgav forklaring.

Sønnens forklaring blev vist på video, og her stod det klart, at han ikke kunne bidrage med yderlige detaljer i den usædvanlige drabssag uden lig. Som sin far og sin søster fortalte teenageren, at Hediga Morad befinder sig i Syrien.

På dagen for hendes forsvinden, tog hun ifølge sønnen sine nøgler og sin taske og forlod eksmandens hjem i Vordingborg, hvor hun havde overnattet.

Hedigas datter i drabssag: Mor er taget til Syrien

Ifølge teenageren forlod den drabstiltalte hjemmet omkring samme tidspunkt for at handle ind.

- Han købte ind til aftensmaden, fortalte den unge teenager til retten, og tilsluttede sig dermed sin fars og sin 10-årige lillesøsters tidligere forklaringer.

Som sin søster kunne teenageren også fortælle, at han foretrækker sin far frem for Hediga Morad, og at moren i tiden før sin forsvinden havde givet udtryk for, at hun gerne ville rejse tilbage til Syrien.

Lektor: Sandsynligt at drabstiltalt skrev afskeds-sms

Også den tiltaltes forældre og bror vidnede i dag i retten over en svigtende skypeforbindelse. Her blev teorien om Syrien også bragt på banen.

- Hun var meget forbundet med sit hjemland, lød det blandt andet fra den tiltalte Helil Memes familie.

Det er tidligere i sagen kommet frem, at Hediga Morad formentlig frygtede for sit liv, inden hun i oktober 2015 forsvandt. Den unge mor havde blandt andet opholdt sig på et krisecenter ad to omgange i forbindelse med skilsmissen fra den drabstiltalte.

Politiet fandt grav i eftersøgningen af mor til to

Ifølge Hediga Morads brors vidneforklaring, var der da også flere tilfælde af vold i ægteskabet. Alligevel forsøgte Hedigas familie ifølge broderen 'at tale hende til fornuft', da hun besluttede sig for skilsmisse.

- Det var ikke noget jeg kunne ændre på, men jeg ønskede ikke, at de skulle separeres, forklarede broderen, der bor i Tyskland.

Det er politiets teori, at liget af Hediga Morad er begravet ved Møns Klint, men trods omfattende eftersøgninger er det ikke lykkedes at finde liget. Ifølge flere af kvindens veninder, er det utænkeligt, at Hediga Morad er forsvundet frivilligt.

Samme budskab lød onsdag fra hendes bror:

- Hediga ville aldrig forlade sine børn. Hun kunne forlade alle os andre, men ikke sine børn, mener broren.

Der forventes dom i sagen lørdag 28. januar.