Brothas-medlem dømt for pistol

Et medlem af banden Brothas er netop fundet skyldig, mens to andre mænd blev frikendt for forsøg på besiddelse af en skarpladt pistol

Pistolen blev fundet i et uaflåst kælderrum i Mjølnerparken. Foto: Kenneth Meyer
Pistolen blev fundet i et uaflåst kælderrum i Mjølnerparken. Foto: Kenneth Meyer

Et medlem af banden Brothas er netop blevet kendt skyldig i forsøg på at sætte sig i besiddelse af et skydevåben. Han fik fem års fængsel og blev udvist for bestandigt. To andre blev frikendt.

Sagen udspillede sig i september sidste år. Her havde politiet i to døgn diskret overvåget et kælderrum under Mjølnerparken på Nørrebro i København, efter at politiet ved en hemmelig ransagning havde beslaglagt en skarpladt pistol med seks skud og en lyddæmper.

Politiet satsede på, at 'nogen' ville hente pistolen, og det skete så midt under bande-konflikten mellem LTF og Brothas den 4. september sidste år kl. 14.15, hvor tre mænd indfandt sig i kælderrummet.

Den ene er i dag blevet kendt skyldig i Københavns Byret for at forsøge at sætte sig i besiddelse af pistolen med kaliber 635 med lyddæmper og seks skarpe skud i magasinet.

I retten kom det frem, at politiets video-overvågning viste, at den 27-årige nu dømte havde brugt en trøje for angiveligt ikke at sætte fingeraftryk, da han ledte efter pistolen, som lå gemt i en kasse i et åbent kælderrum under Mjølnerparken på Ydre Nørrebro.

Politiet på lur ved kælderrum: Tre anholdt, da de ville hente pistol

De to andre mænd kom mere eller mindre tilfældigt til stedet og blev altså frikendt for at have hjulpet med at lede efter pistolen, som politiet i hemmelighed havde beslaglagt to dage tidligere - 2. september klokken 21.50.

Flere familiemedlemmer til de tiltalte var mødt op i retten, og der var tydeligvis lettelse og smil hele vejen rundt, da de to af mændene blev frikendt. 

Senere på dagen da strafudmålingen mod den 27-årige fandt sted, brød flere af de kvindelige familiemedlemmer til den dømte ud i gråd, da den hårde dom blev afsagt. Udvisningen og den lange fængselsstraf lægger sig i forlængelse af den senere tids hårde domme, der er kommet i kølvandet på 'bandepakke 3', der bliver brugt af domstolene til at slå hårdt ned på forbrydelser begået under konflikten mellem LTF og Brothas i efteråret 2017.

Efter dommen bad den dømte om ordet og sagde forholdsvis fattet:

- Det er ikke retfærdigt.

Forsvaret udbad sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær