Annonce:
Annonce:

Brothas-medlem fik seks år for at gemme pistol

Terror-Omars ven fik seks års fængsel for at gemme skarplads pistol under bandekrigen sidste år

Et medlem af banden Brothas er netop blevet dømt skyldig for overtrædelse af våbenloven. Billedet er fra en tidligere dom mod et bandemedlem.  Arkivfoto
Et medlem af banden Brothas er netop blevet dømt skyldig for overtrædelse af våbenloven. Billedet er fra en tidligere dom mod et bandemedlem. Arkivfoto
Annonce:
Følg Krimi

Brothas-medlemmet Liban Elmi er netop blevet idømt seks års fængsel for overtrædelse af våbenloven, efter politiet den 23. oktober 2017 klokken 22.45 fandt en pistol gemt i et trådhegn i en busk i Mjølnerparken. Den unge mand af somalisk herkomst blev dømt med den smallest mulige margen i forhold til antallet af dommere og nævninge, der fandt det bevist, at han havde placeret det skarpladte håndvåben i busken til brug i konflikten mellem Brothas og LTF, som blev udkæmpet på Nørrebro mellem juli 2017 og april 2018. Alle de juridiske dommere og nævningene var dog enige om straffen på seks års ubetinget fængsel.

Annonce:

Den skarpladte Neuhausen ni mm pistol var ladt med seks skud i magasinet og et i kammeret. Liban Elmi blev dømt skyldig, fordi der blev fundet DNA-spor fra ham på pistolen sammen med DNA fra to andre ukendte personer, og fordi han var set af en politimand omkring 60 meter fra pistolen, i tidsrummet op til en hundepatrulje fandt den.

DNA sporet viste at det 1 til 1300 gange mere sandsynligt, at det var Brothas-medlemmet, der havde haft pistolen, end det var en anden person.

Den dømte har hele tiden erklæret sig ikke-skyldig, og forsvaret slog på, at han boede i Mjølnerparken, så det ikke var så underligt, at han var i området. Han har tidligere i sagen erkendt, at han er medlem af banden Brothas, og han var bekendt med, at fjenderne fra LTF tidligere på dagen var løbet gennem Mjølnerparken i deres jagt på fjender fra Brothas.

Her sidder ikke mindre end 15 personer i øjeblikket varetægtsfængslet i sagen, som bliver anset for at være drabsforsøg og forventes at begynde sidst på året.

LTF-amokløb mod Mjølnerparken var målrettet drabsforsøg

Annonce:

I Københavns Byret fredag argumenterede anklageren for, at den tiltalte skulle have syv års ubetinget fængsel, fordi den såkaldte bandeparagraf er taget i brug og fordobler straffen, når det sker under en konflikt.

Forsvaret mente derimod, at bevisgrundlaget var tyndt, da dna-sporet blandt andet også kunne stamme fra den tiltaltes to brødre, der også bor i Mjølnerparken. Den lange straf blev ikke kun skærpet på grund af bandeparagrafen, men også fordi den tiltalte tidligere har været dømt for at hjælpe terroristen Omar med at bortskaffe sit automatvåben efter angrebet på Krudttønden i februar 2015, der kostede to mennesker og gerningsmanden livet.

Den tiltalte ønskede ikke at sige noget efter kendelsen, men sagde efterfølgende til Ekstra Bladet, at han fandt hele sagen skør, da det ikke var hans pistol, og han ville anke den til landsretten. Efter kendelsen på seks års ubetinget fængsel ankede Liban Elmi og forsvareren Mette Grith Stage på stedet dommen omkring pistolen, men modtog dommen i forhold til 500 gram hash, som Liban Elmi var fundet i besiddelse af.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: