Brugte mobiltelefon: Risikerer 10 års fængsel for trafikdrab

39-årig kvinde omkom ved ulykken

Følg Krimi

En amerikansk kvinde fra New Jersey risikerer op til 10 års fængsel, efter at hun er blevet kendt skyldig i at have forårsaget en dødsulykke. Ved ulykken blev en 39-årig kvinde dræbt.

Anklagemyndigheden mener, at 50-årige Alexandra Mansonet var travlt optaget af sin mobiltelefon og derfor ikke var årvågen i trafikken. Kvinden kørte derfor op bagi i en bil, der holdt stille foran et fodgængerfelt. Bilen blev ved sammenstødet skubbet ud i fodgængerfeltet og ramte den 39-årige kvinde.

Kvinden afgik senere ved døden.

Undersøgelser på ulykkesstedet afslører, at Alexandra Mansonet ikke rørte bremsepedalen umiddelbart før sammenstødet.

- Denne sag er på alle måder en tragedie. Når man skriver beskeder på sin mobiltelefon, udsætter man andre bilister og fodgængere for en alvorlige fare. Vi håber, at juryens dom vil være med til at gøre offentligheden opmærksom på denne fare, siger anklager Christopher Gramiccioni ifølge NBC News.

Skrev om middagsaftale
Ifølge anklagemyndigheden modtog Alexandra Mansonet en besked på sin mobiltelefon fra sin svigerinde. Beskeden handlede om en middagsaftale og hvilken type mad, de skulle spise.

Alexandra Mansonet besvarede angiveligt ikke beskeden, men undersøgelser afslører, at hun læste den under kørslen.

Kvindens forsvarer afviser, at beskeden har været med til at distrahere hans klient. Ifølge forsvareren kom beskeden et minut før selve ulykken. Kvinden var i stedet ved at finde en knap i instrument-panelet, som kunne fjerne dug fra forruden.

Strafudmålingen finder først sted på et senere tidspunkt.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+