Brutal afpresser slipper for forvaring i sag om kidnapning

Trods krav om forvaring har Østre Landsret idømt en mand ni års fængsel for hovedrolle i sag om afpresning

Følg Krimi

Mishandling, kidnapninger og afpresning med sekscifrede beløb som udbytte koster en mand med vietnamesisk baggrund en fængselsstraf på ni år.

Fredag aften har Østre Landsret således stadfæstet en dom i samme sag, som blev afsagt sidste år ved Retten på Frederiksberg.

Anklagemyndigheden havde ellers krævet, at den 48-årige mand, Kim Hoang Tran, blev dømt til forvaring. Det er fængsel på ubestemt tid.

Argumentet fra anklageren var, at Kim Hoang Tran er for farlig til at gå frit omkring.

Blandt andet har han fra 2009 til 2014 gentagne gange truet og slået en mand og på den måde afpresset ham i alt cirka 800.000 kroner.

Samme offer blev en dag i august 2014 bortført fra en skole på Frederiksberg og transporteret til et kælderrum i Birkerød nord for København.

Til denne kidnapning fik Kim Hoang Tran assistance af to andre mænd.

I Birkerød blev offeret bundet med gaffatape og fik en plastikpose over hovedet, så han ifølge landsretten kom i akut livsfare.

Bortførelsen skulle få manden til at udbetale yderligere en kvart million kroner.

I et andet tilfælde blev to mænd bortført fra en lejlighed på Frederiksberg. Først blev de holdt fanget i Gentofte. Siden blev den ene flyttet til Birkerød.

Her var han indespærret, indtil han efter to dages hårdhændet behandling blev løsladt mod en løsesum på 166.000 kroner og mod at underskrive et gældsbrev på 320.000 kroner.

I alt fem mænd var involveret i sagen og derfor tiltalt ved Østre Landsret. En af dem har endnu ikke fået sin dom. De øvrige har fået mellem fire og ni års fængsel.

To af mændene er desuden blevet udvist af Danmark for bestandigt.

Forsvareren for Kim Hoang Tran, advokat Allan Vistisen, har argumenteret for, at hans klient højst skulle have fem års fængsel.

Derfor er det ikke overraskende, at landsrettens dom skuffer ham.

- Jeg havde ikke forventet det. Jeg synes, det er en hård dom.

- Men han fik ikke forvaring, og det er vigtigt, siger Allan Vistisen.

Anklager Maja Schiøtz erkender, at den 48-årige Kim Hoang Tran ikke var en sikker modtager af en forvaringsdom, selv om hun netop krævede en tidsubestemt straf.

- Der var mulighed for, at han ville blive idømt forvaring. Men han er ikke dømt for anden personfarlig kriminalitet for nylig. Og det talte imod en forvaringsdom, siger Maja Schiøtz.

Et enigt nævningeting i Østre Landsret kom frem til, at der ikke var grundlag for at idømme Kim Hoang Tran en tidsubestemt fængselsstraf. Heller ikke selv om han er bagmand i sagen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+