Brutalt fængselsophold: - Jeg er blevet røvet fire gange

Danske Peter Frederiksen er for få timer siden blev kendt skyldig i grove forbrydelser i Sydafrika. Nu fortæller han om tiden i fængslet

Følg Krimi

BLOEMFONTEIN (Sydafrika): De seneste to år har den 65-årige dansker Peter Frederiksen siddet fængslet i Sydafrika og efter dagens dom, kan han godt forberede sig på, at hans fremtid kommer til at blive på det afrikanske kontinent de næste mange år.

Tidligere i dag blev den danske serieforbryder dømt for flere tilfælde af voldtægt, pædofil, opbevaring og produktion af børneporno, ulovlig våbenbesiddelse, ulovlig import af medicin og medvirken til mordet på sin 28-årige kone, som Peter Frederiksen bestilte et lejemord på.

Retten i Bloemfontein har endnu ikke fastsat danskerens straf, men flere af forbrydelserne takseres op til livstidsfængsel, der i Sydafrika er 25 år.

(Artiklen fortsætter efter videoen)

(Optagelser: Anthon Unger)

Peter Frederiksen vil kæmpe
Efter dommen var det en chokeret Peter Frederiksen, der talte med Ekstra Bladet:

- Jeg overvejer kraftigt at appellere dommen. Der er ingen fremtid for mig i et fængsel hernede, siger Peter Frederiksen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- De behandler ikke folk som mennesker hernede (i fængslet, red.). Det er lidt bedre i Johannesburg end Grootvlei fængslet udenfor Bloemfontein, hvor jeg sad til at starte med, siger Peter Frederiksen med et stift blik i øjnene.

Den 65-årige dansker blev anholdt tilbage i 2015, da hans nu afdøde ekskone Tshidi, fandt flere poser i danskerens fryser med afskårne klitoriser og skamlæber og gik til politiet.

Sikkerheden omkring Peter Frederiksen er enorm. Fem bevæbnede vagter følger danskeren rundt, der også forsøgte at hyre en lejemorder til at slå efterforskningsleder Linda Steyn ihjel. Foto: Anthon Unger
Sikkerheden omkring Peter Frederiksen er enorm. Fem bevæbnede vagter følger danskeren rundt, der også forsøgte at hyre en lejemorder til at slå efterforskningsleder Linda Steyn ihjel. Foto: Anthon Unger

Røvet i fængslet
Ekstra Bladet var også dengang for to år siden til stede i retten og ved dagens domsafsigelse bar Peter Frederiksen præcis det samme tøj, som han gjorde i 2015.

Midlerne er ikke, hvad de har været for den våbenglade dansker, der siger, han har brugt knap 500.000 kroner på retssagen mod ham indtil nu.

Ekstra Bladets reporter konfronterer Peter Frederiksen med anklagerne mod ham i efteråret 2015. (Video: Anthon Unger)

Alligevel har Peter Frederiksen haft adgang til skjulte goder i sin tid i fængslet.

- Jeg er blevet røvet flere gange inde i fængslet. Det er røvere og banditter, der sidder hernede. De røver alt, hvad de kan komme til. Jeg har fået røvet mit ur og flere mobiltelefoner. Så kan man få lov at købe det tilbage igen.

- Du må da ikke have mobiltelefon i fængslet?

- Der er så meget man ikke må. Det er nemt at have. Jeg har haft flere derinde. Så taler jeg med folk hernede fra. Måske andre fanger, der også har mobiltelefoner. Det er meget nemt.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Brugte mobil som mordvåben
Netop Frederiksens adgang til mobiltelefoner har vist sig at være farlig.

Det var blandt andet via en mobiltelefon, at han i efteråret 2015 bestilte et lejemord på sin 28-årige kone, der både var ved at forlade ham og havde meldt ham til politiet.

Via en anden indsat i fængslet og sin mobiltelefon betalte Frederiksen to uidentificerede mordere til at likvidere Tshidi. Likvideringen blev udført 20. oktober 2015, hvor Tshidi blev skudt med fire skud. Hun døde dagen efter af sine kvæstelser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.