Brutalt million-røveri: Guld-handler stukket med kniv

To mænd tiltalt for vold mod butiksejer og røveri af smykker, kontanter og ædelmetaller til en værdi af mere end halvanden million kroner fra dansk omsmeltnings-butik

Røveri-ofret i den brutale straffesag i Retten i Glostrup står i spidsen for en forretning i Storkøbenhavn, som er specialiceret i at omsmelte smykker og andre ejendele til barrer af guld og sølv. Foto: Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpic
Røveri-ofret i den brutale straffesag i Retten i Glostrup står i spidsen for en forretning i Storkøbenhavn, som er specialiceret i at omsmelte smykker og andre ejendele til barrer af guld og sølv. Foto: Arnd Wiegmann/Ritzau Scanpic
Følg Krimi

En yngre direktør i en storkøbenhavnsk forretning, der lever af at omsmelte guld og sølv til barrer, fik i 2021 en blodig og brutal påmindelse om, at hans job kan tiltrække farlige kriminelle.

- Det var et chok, siger manden til Ekstra Bladet. Han blev efter eget udsagn og politiets opfattelse svinebundet og kneblet med Gaffa-tape, stukket to gange med kniv i den ene balle og frastjålet kontanter, smykker og barrer af guld og sølv.

De tyvekoster, som gerningsmændene skal være sluppet væk med, er senere beregnet til at runde nøjagtig 1.530.460 kroner i salgsværdi.

Det fremgår af tiltalen mod de to mænd på 21 år, som mandag og to dage frem skal forklare sig i Retten i Glostrup. De nægter sig skyldige.

Ofret for overfaldet og røveriet skal selv afgive vidneforklaring, og der vil også blive fremvist en overvågningsvideo under retssagen.

Direktøren ønsker ikke at stå frem i pressen. Han nøjes overfor Ekstra Bladet med at fortælle, at han 'er kommet videre', og er meget tilfreds med, at politiet, som han udtrykker det 'har anholdt to mænd og opklaret sagen'.

Mystisk om tredje mand
De to tiltalte mænd har siddet varetægtsfængslet i sagen siden deres anholdelse.

Det fremgår af anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, at røveriet skal være sket 30. marts sidste år omkring klokken 15, og at det var resultatet af forudgående planlægning aftalt i forening og efter aftale med en ukendt gerningsmand.

De to 21-årige mænd er tiltalt for udover en kniv at have haft en pistol-lignende genstand med, som de truede forretningens direktør med.

Han blev tapet for munden og på arme og ben og stukket i den ene balle to gange.

Søgninger på internettet viser, at en 1000 gram tung barre af omsmeltet guld kan løbe op i et betydeligt sekscifret beløb, mens en sølvbarre med samme vægt sjældent overstiger 10.000 kroner i aktuel markedsværdi. Foto: Ritzau Scanpix
Søgninger på internettet viser, at en 1000 gram tung barre af omsmeltet guld kan løbe op i et betydeligt sekscifret beløb, mens en sølvbarre med samme vægt sjældent overstiger 10.000 kroner i aktuel markedsværdi. Foto: Ritzau Scanpix
 

Den ældste af de to har efter anklagerens opfattelse været yderst aktiv i den tid, han har befundet sig i Danmark.

Han er også tiltalt for vold og afpresning mod en person med bopæl i Glostrup næsten to måneder før det lukrative røveri mod den københavnske smykke-omsmeltnings-forretning.

I det forhold skal han efter politiets opfattelse have skaffet sig adgang til gerningsstedet i forening med tre ukendte gerningsmænd.

'Skærer halsen over på dig'
Med slag og spark på kroppen og i ansigtet på martriklens beboer forsøgte de derefter at true sig til penge.

Det skal ifølge anklageskriftet være sket med ordene:

'Jeg skærer halsen over på dig. Jeg stikker dig ned, hvis du ikke holder kæft nu, og jeg knepper din mor. Du har 48 timer til at skaffe 50.000 kroner'.

Den samme unge mand er desuden tiltalt for ulovligt ophold i Danmark, for brugstyveri af et personkøretøj i Nykøbing Falster tilbage i 2020 og igen sidste sensommer i omegnen af København.

Han er videre tiltalt for blandt andet kørsel uden kørekort og flere hastighedsoverskridelser i byzone omkring Stenløse.

Begge de tiltalte kræves udvist af Danmark for bestandig, hvis de kendes skyldige.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Forsvarer: Utroligt hårdt pres

- Min klient nægter sig skyldig, og vi er meget optimistiske i forhold til, at han bliver frifundet i sagen.

Det oplyser advokat Poul Hauch Fenger. Han er forsvarer for den 21-årige mand, som udover røveri og grov vold også er tiltalt for vold og afpresning mod en beboer i Glostrup, for ulovligt ophold i Danmark, brugstyveri af biler og flere overtrædelser af færdselsloven.

Poul Hauch Fenger ønsker ikke på forhånd at udtale sig om anklageskriftet eller retssagen.

- Men jeg kan sige, at det er et utroligt hårdt pres at sidde varetægtsfængslet så længe uden at have mulighed for at se sin familie, forklarer Poul Hauch Fenger, som bekræfter, at hans klient blev anholdt og sigtet i august 2021 og har været frihedsberøvet lige siden.

Den unge mand har ingen børn. Hans forsvarsadvokat vil ikke kommentere, om han udover den aktuelle straffesag har en familiær eller social tilknytning til Danmark.

Det har ikke i weekenden været muligt at opnå kontakt til anklageren i den konkrete sag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+