Bulgarske kvinder anholdt for tyveri i bus: - Vi kom for at søge arbejde

En ældre kvinde med håndtaske på skødet blev udset som offer i buslinje 6A, mener politiet. Øget indsat mod lommetyve, der hærger i København

Lomme- og tricktyve hærger i København, så pas på jeres ting, opfordrer politiet. Foto: /ritzau/Toke Hage
Lomme- og tricktyve hærger i København, så pas på jeres ting, opfordrer politiet. Foto: /ritzau/Toke Hage

Fem bulgarske kvinder kom til Danmark for at søge arbejde, siger de. Men politiet anholdt dem få timer senere i buslinje 6A ved Nørreport Station, hvor de angiveligt forsøgte at stjæle pungen fra en ældre passager, der sad med sin håndtaske i skødet.

Civilt politi i bussen så, at to af kvinderne placerede sig tæt på offeret, mens de tre andre stillede sig, så de skærmede offeret fra de øvrige passagerer.

En hånd blev set nede i håndtasken, men hånden kom op igen uden udbytte. Derefter blev de fem kvinder anholdt.

I dag blev de bulgarske kvinder fremstillet i Københavns dommervagt, sigtet for tyveri-forsøg, og de blev begæret varetægtsfængslet af anklager Louise Nielsen.

To af dem blev varetægtsfængslet i 13 dage i medfør af udlændingeloven, mens dommeren fandt beviserne mod tre af kvinderne for svage og løslod dem.

Fokus på lomme- og tasketyve
Københavns politi har stor fokus på lomme og tasketyverier, der plager københavnere og turister. Politiet og Københavns Kommune har startet en kampagne mod lomme- og tricktyverier og som led i kampagnen har politiet styrket sin operative indsats mod tilrejsende kriminelle.

- Vi kører en målrettet indsats blandt andet på steder som Hovedbanegården, Strøget og Nørreport, og når der er større events i byen, siger vicepolitiinspektør Brian Belling, Station City.

Tyvene er oftest tilrejsende østeuropæere eller nordafrikanere og tyverierne sker både i dagtimerne og nattetimerne.

- Om dagen er det for eksempel i tog eller busser, hvor folk står tæt sammen. Om aftenen og natten er det i nattelivet, hvor berusede yngre mennesker får stjålet deres mobiltelefoner og penge, siger Brian Belling.

Han opfordrer folk til at være opmærksomme i det offentlige rum. Sørg for at have styr på tasken, hold på lynlåsen og lad ikke værdier ligge i åbne lommer.

- Pas på jeres ting, siger Brian Belling.

'Mødtes tilfældigt'
De fem bulgarske kvinder, som politiet anholdt som led i den operative indsats ved 15-tiden onsdag, forklarede alle, at de kom til København for at søge arbejde. De kom fra Bulgarien, men havde først været i Belgien.

To af dem mødte tilfældigt den enes søster og hendes to døtre ved Nørreport, forklarede de og alle fem steg ind i den samme bus.

- Vi vidste ikke, at de andre også var kommet til Danmark i går morges, forklarede de to 23-årige kvinder.

Kvinderne kørte kun et stoppested med bussen, steg af, og tog en ny bus tilbage mod Nørreport. Undervejs talte de to med en ældre dame i bussen, men ingen af dem havde haft en hånd nede i hendes taske, sagde de.

De to 23-årige blev herefter fængslet i 13 dage, mens de tre andre blev løsladt efter at have forklaret, at de også var kommet til Danmark for at søge arbejde og tilfældigt havde mødt de to 23-årige ved Nørreport og kørt i bus med dem.

De havde ikke aftalt noget og ikke deltaget i et tyveriforsøg, forklarede de og blev løsladt klokken 14.01 i dag. De løsladte er en 36-årig og hendes to døtre. Den ene fylder 17 år i dag, den anden er 18.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers