Burka-drab: Lærerinde dræbt på toilet

Amerikansk kvinde slået ihjel i Abu Dhabi. Politiet efterlyser burka-klædt morder

Ibolya Ryan blev dræbt med adskillige dolkestød i et indkøbscenter i Abu Dhabi. Politiet efterlyser en burka-klædt morder. (Politifoto)
Ibolya Ryan blev dræbt med adskillige dolkestød i et indkøbscenter i Abu Dhabi. Politiet efterlyser en burka-klædt morder. (Politifoto)

Politiet i Abu Dhabi jagter en uidentificeret person i en burka-lignende dragt, der mistænkes for drab på en amerikansk kvinde i et indkøbscenter.

Det amerikanske offer er identificeret som Ibolya Ryan, der arbejdede som lærerinde i det arabiske emirat. Hun var fra Colorado og mor til 11-årige tvillinger.

Ibolya Ryan blev mandag dræbt med adskillige dolkestød på et toilet i indkøbscenteret, oplyser myndighederne.

Et overvågningskamera filmede situationen, hvor den burka-klædte morder angreb den forsvarsløse kvinde med et våben, der er beskrevet som en lang dolk.

Videooptagelser af selve drabet er ikke offentliggjort, men adskillige vidner overværede episoden og forsøgt at stoppe gerningsmanden.

Angriberen slap dog væk via en elevator og forlod indkøbscenteret til fods.

- Den kvæstede kvinde blev taget til Sheikh Khalifa Medical City, hvor hun døde af sine skader, oplyser politiet i Abu Dhabi i en pressemeddelelse.

De amerikanske myndigheder advarede få dage før drabet om, at der på internettet fandtes anonyme opfordringer til drab på amerikanske statsborgere i golfstaten.

For nyligt opfordrede også den militante bevægelse Islamisk Stat til drab på vesterlændinge i Mellemøsten.

22. november blev en dansk ansat hos mejeri-giganten Arla i Riyadh, Saudi-Arabien, såret af et skud i skulderen i et tilsyneladende veltilrettelagt terrorangreb. Den danske mand meldes i bedring.