Bus med 15 passagerer styrtede i dybet: Ni lig fundet

En sand tragedie har udspillet sig i nærheden af Chongqing, hvor en bus med 15 passagerer styrtede i floden

Der skulle have været 15 mennesker i bussen, da den styrtede i havet. Et fald på 50 meter. Video: AP

En bus hamrede 28. oktober gennem sikkerhedshegnet på en bro i nærheden af Chongqing i Kina.

Den styrtede 50 meter ned i Yangtzefloden, hvor den indtil onsdag aften lokal tid har ligget begravet under 70 meter vand. En flydende kran formåede at få den sammenkrøllede bus op til overfalden. Bussens 'sorte boks', som registrerer alle eventuelle tekniske fejl, der kunne have været i bussen, er også blevet fisket op af floden.

Efterforskning tyder på, at der har været 15 personer om bord, da bussen tog det skæbnesvangre fald mod dybet, skriver ChinaDaily.

Det vides ikke, hvad der har været årsag til uheldet endnu, men bussen kørte tilsyneladende i den forkerte bane, hvorfor den stødte frontalt sammen med en modkørende, før den fortsatte ned i floden.

Bus med 15 passagerer styrtet i flod fra 50 meter høj bro

Ni er fundet
Der er dog indtil videre kun fundet ni lig, hvoraf tre er blevet identificeret. Man er derfor heller ikke sikker på, hvor mange der er omkommet i ulykken. Der har ifølge ChinaDaily været 18 redningsdykkere involveret, ligesom der er brugt tre flydende kraner og 70 redningsbåde.

På grund af dybden har det været abnormt svært for dykkerne at lede efter de omkomne. Det forklarer Zhou Dongrong, der er tilknyttet et af de redningsselskaber, der arbejder på opgaven.

- Der skal være den helt rigtige blanding af ilt og helium til de forskellige dybder. Enhver fejl vil koste den pågældende dykker livet, siger han til ChinaDaily.