Bus med opera-sangere styrter i kløft: 27 dræbt

På vej hjem fra en forestilling styrtede en bus med et operaensemble i en kløft i Indien. Mindst 27 er dræbt.

Mindst 27 medlemmer af et operaensemble, heriblandt et barn, mistede livet, da deres bus forulykkede søndag aften lokal tid, da truppen var på vej hjem fra en forestilling i det østlige Indien.

Bussen kørte i et bjergområde, da den af endnu ukendte årsager kom på afveje og styrtede ned i en knap 80 meter dyb kløft i distriktet Deogarh i delstaten Odisha.

Det oplyser indisk politi mandag.

- 27 mennesker mistede livet, og omkring 11 andre blev kvæstet, siger politiinspektør i Deogarh Sarah Sharma til nyhedsbureauet AFP om den 40 mand store trup, der var om bord på bussen.

- Blandt de døde er et barn, siger hun.

Sarah Sharma fortæller til The Times of India, at de 40 medlemmer af operaensemblet var på vej hjem til deres landsby i Bararh-distriktet efter at have optrådt i Deogarh. Ulykken skete omkring klokken 18.30 lokal tid.

En undersøgelse af ulykken er sat i værk, men ifølge politiinspektøren tyder det på, at buschaufføren har drejet for skarpt og for hurtigt i et sving.

Redningsarbejdere brugte ifølge politiet reb til at trække de kvæstede op fra kløften.

Fatale trafikulykker er almindelige i Indien, der har nogle af verdens farligste veje. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) vurderer, at flere end 200.000 mennesker dør i trafikken hvert år i Indien.

I februar blev 37 mennesker dræbt, da deres bus kørte ud over en bro og styrtede ned i en flod i den vestlige del af landet.

Og i oktober sidste år blev 15 bryllupsgæster, heriblandt tre børn, dræbt, da deres køretøj kolliderede med en bus i den sydlige del af landet.