Butiksansatte bagbundet og truet: To anholdt

En 24-årig samt en 21-årig fremstilles senere i dag i grundlovsforhør

To mænd på 24 og 21 år bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for særligt groft røveri.

De to unge mænd står ifølge politiet bag et røveri mod en Kiwi-butik på Østerbro lørdag aften, hvor butikkens tre ansatte blevet truet med en pistol og bagbundet.

Røveriet skete omkring butikkens lukketid klokken 22, hvor der pludselig blev banket på en bagdør til et lagerlokale. Ifølge anmeldelsen åbnede en af de tre ansatte døren og blev derefter gennet ind i lokalet af en gerningsmand, der truede den ansatte med en pistol.

Røveren bandt efterfølgende de tre medarbejdere med gaffatape og strips, hvorefter han tog kontanter fra et pengeskab.

Røveri i nat: Butiksansatte bagbundet med gaffatape og strips

Politiet modtog anmeldelsen klokken 22.34, og efter at have talt med de tre ansatte samt andre vidner, tegnede der sig et signalement af den ene af røverne, som tilsyneladende kunne lede politiet til de to mænd.

De blev begge anholdt søndag eftermiddag.

Gerningsmændene var maskeret under røveriet og flygtede efterfølgende fra stedet i en hvid bil.  Under røveriet var kun en enkelt røver aktiv, og politiet antydede efterfølgende, at han kunne have haft en medgerningsmand.

- Bilen, som gerningsmanden stikker af i, kører ad Drejøgade og derefter Lyngbyvej. Vi ved ikke, om han havde medgerningsmænd. Men det kunne eventuelt være i form af en chauffør, der ventede i bilen, sagde central efterforskningsleder ved Københavns Politi,Kenneth Jensen kort efter røveriet.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor stort et pengebeløb røverne fik med sig.

Begge har overfor politiet nægtet sig skyldig.