Butikstyveri i København udvikler sig til røveri

En 32-årig havde næsten lige sagt farvel til politiet, da han blev anholdt og sigtet for supermarkedsrøveri.

Kun få minutter efter sit første møde med politiet lørdag i Københavns Nordvestkvarter, var en 32-årig mand igen i ordensmagtens søgelys et andet sted i bydelen.

Denne gang endte det med, at han blev anholdt for et butikstyveri, der udviklede sig så dramatisk, at det blev til et røveri, oplyser den centrale efterforskningsleder Sajjad Haider, Københavns Politi.

Manden havde i et Netto-supermarked på Stærevej samlet nogle varer i en taske, og da han blev antastet, truede han personalet med en skruetrækker.

Det lykkedes butikschefen at praje en politipatrulje, der tilfældigvis var lige i nærheden, og betjente fik anholdt manden med tasken, hvis indhold kunne spores tilbage til Netto.

Tyveriet, der udviklede sig til røveri, skete lørdag morgen omkring klokken 9. Få minutter forinden var den 32-årige blevet standset af politipatruljen, da han var passager i en bil, som blev ført af en påvirket kammerat.

- Den 32-årige fik lov til at gå, da han bare var passager i bilen, men der går kun få minutter, før vi træffer på ham igen, siger Sajjad Haider.

Manden er nu sigtet for røveri.

Han blev lørdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer varetægtsfængslede ham i 12 dage, oplyser den centrale efterforskningsleder.

Chaufføren er blevet sigtet for at køre bil i påvirket tilstand, og han er siden blevet løsladt.