Byge af sigtelser mod 50-årig efter menneskejagt på Sjælland

Sigtelser for drabsforsøg, røverier og meget andet efter lørdagens kæmpe politiaktion

Her anholdes den 50-årige i aftes på Amager. Privatfoto
Her anholdes den 50-årige i aftes på Amager. Privatfoto

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Politiet vil rejse en byge af sigtelser mod en 50-årig mand, der kl. 20.52 i aftes blev anholdt på Amager efter en 10 timer lang menneskejagt på Sjælland med patruljevogne og helikopter.

Den 50-årige bliver sigtet for blandt andet drabsforsøg, flere røverier, biltyverier, ulovlig tvang og ulovlig våbenbesiddelse af et haglgevær.

Han fremstilles i grundlovsforhør klokken 10.45 ved retten i Næstved, hvor politiet begærer den 50-årige varetægtsfængslet.

Foto: Privatfoto Krimi Menneskejagt slut: Her anholder politiet manden bag skuddrama

- Vi har ikke et komplet katalog af sigtelser klar til grundlovsforhøret, fordi vi mangler at afklare en række forhold, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

- Vi er heller ikke færdige med at afhøre den 50-årige, siger vicepolitiinspektøren.

Motivet til den vanvittige opførsel kender politiet heller ikke endnu: - Vi undrer os over motivet. Det er en meget aparte opførsel, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet mødte med blandt andet et indtrængningshold. Foto: Per Rasmussen Krimi Landsby spærret af efter skyderi: Galning stadig på fri fod

Den 50-årige vil også blive sigtet for trusler mod politiet, fordi han rettede haglgeværet mod politifolkene, der kom til den lille landsby Vejlø syd for Næstved i går formiddag efter anmeldelse om et skyderi.

Politiet skød efter ham
Politiet trak pistolerne mod den 50-årige og skød efter ham, men ramte ikke. I stedet løb han fra Svenstrupvej i Vejlø og truede en tilfældig bilist til at stige ud af bilen, som han flygtede i.

artiklen fortsætter under billedet

Den 50-årige blev anholdt ved siden af den blå Kia, der ifølge politiet var hans syvende flugtbil. Privatfoto.
Den 50-årige blev anholdt ved siden af den blå Kia, der ifølge politiet var hans syvende flugtbil. Privatfoto.
 

Det blev starten på en menneskejagt, der først sluttede, da politiet fik sporet desperadoen til Amager, hvor hans seneste flugtbil - den syvende i rækken - en blå Kia Rio holdt parkeret.

Hele dramaet startede klokken 10.19 lørdag, hvor politiet fik en anmeldelse om 'uro' på Svenstrupvej i Vejlø. Her havde den 50-årige skudt en anden mand i benet og affyret skud mod huset.  Første patrulje på stedet blev truet af manden med haglgeværet, der flygtede i den røvede bil.

Brød ind i hus
Herefter gik det slag i slag med nye røverier og trusler mod tilfældige mennesker. Klokken 11.10 truede manden sig til en ny flugtbil på Sneserevej knapt 10 kilometer sydøst for Næstved. Han brød ind i et hus ved at knuse en rude, og tvang beboerne til at udlevere nøglen til deres bil.

To bilister forsøgte at spærre vejen for desperadoen, men han steg ud af sin flugtbil og smadrede en økse i kølerhjelmen på den ene bil, og da personerne i den anden bil flygtede, fordi han sigtede på dem med et skydevåben, stjal han i stedet deres bil og kørte væk.

Knapt 20 minutter senere, klokken 11.29, var manden nået til Faxe, hvor han forsøgte at røve en ny flugtbil ved at true med et baseball bat, men han fik ikke nøglerne og forsvandt. Kl. 11.58 dukkede han op på en ny adresse i faxe, hvor han i en bolig truede med en pistol og fik endnu et sæt bilnøgler.

På vej væk truede han en kvinde med pistolen.

I samme minut kl. 11.58 får politiet endnu en anmeldelse fra Haslev, hvor manden har truet en bilist på livet og knust en rude med pistolen. Han truede bilisten med at skyde ham og fik nøglerne til endnu en bil.

Klokken 12.19 stjæler han endnu en bil, denne gang på Ty Hastrupvej nordøst for Haslev, hvor bilejeren bliver truet med et koben og et baseball bat. Røveren får nøglerne til endnu en bil, og smadrer bilistens telefon, så han ikke kan slå alarm.

12 minutter senere, kl. 12.31, er gerningsmanden nået lidt længere mod nord på Ulstrup Bygade, hvor han stjæler sin syvende flugtbil. Det er den Kia Rio, som politiet kort tid efter efterlyser i offentligheden - og advarer på det kraftigste mod at tage kontakt til manden.

Bil-tyveriet bliver så den sidste anmeldelse, som politiet får, og en talstærkt politistyrke jager manden hele eftermiddagen. Han bliver så sporet til Amager, politiet har endnu ikke forklaret hvordan, han bliver fundet der, men en svært bevæbnet indsatsstyrke anholder ham - i øvrigt uden dramatik - klokken 20.52.

Anholdelsen skete ved siden af den Kia Rio, som var stjålet på Ulstrup Bygade.

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

1 af 2 Politiet mødte med blandt andet et indtrængningshold. Foto: Per Rasmussen
2 af 2 Her anholdes den 50-årige i aftes på Amager. Privatfoto