Byretsdommer har brug for mere tid til at afgøre Uber-sag

Ubersager er så omfattende, at byret skal bruge tid til at vurdere, om chauffører driver ulovlig taxatjeneste

Straffesagerne mod seks bilister, der har fungeret som chauffører via den kontroversielle kørselsapp Uber, trækker ud lidt endnu. Det var ellers ventet, at der kunne falde dom i sagerne fredag i Københavns Byret.

Men de seks Uber-chauffører, som risikerer bøder på 5000 kroner i sagen, må dog vente, før der kan sættes et - måske foreløbigt - punktum.

Dommer Grethe Jørgensen siger fredag i retten, at sagen er så omfattende, at hun og de to domsmænd skal bruge noget tid til at votere. Dommen falder derfor først 8. juli, oplyser retten.

Anklageren kræver, at fem af de tiltalte idømmes bødestraf på 5000 kroner for at have drevet ulovlig taxakørsel via Ubers app, som gør det muligt at samle passagerer op mod betaling.

Ifølge anklageren er det ulovligt, da chaufførerne ikke har den nødvendige uddannelse, ligesom bilerne ikke er indregistreret til erhvervsmæssig persontransport.

En enkelt af de tiltalte har samtidig overtrådt færdselsloven og risikerer en samlet bøde på 7000 kroner.

Sagerne følges med stor interesse af medier, fagbevægelse og i særdeles af taxabranchen, som føler sig truet af Ubers kørsel.

Mens danske domstole er i gang med at finde frem til, om Uber-chaufførerne bedriver moderne samkørsel eller ulovlig taxatjeneste, har tjenesten rundet 200.000 registrerede brugere i Danmark.

Ifølge Uber er omkring 1000 chauffører aktive hver uge, men antallet af registrerede chauffører nærmer sig 2000.