Byretten afviser anklager om et ton hash

Politiet mente, at 500 kilo hash blev transporteret i container fra Marokko til Danmark, men beviset mangler

En stort anlagt sag om smugleri og handel med hash er mandag formiddag skrumpet gevaldigt i Københavns Byret.

Anklager om i alt mere end et ton hash falder til jorden på grund af mangel på bevis.

For eksempel afviser byretten at dømme de to hovedtiltalte for at have arrangeret smugleri af cirka 500 kilo hash i en 20 fods container fra Marokko til Danmark.

Anklagemyndigheden mente, at den ene af mændene, Sufian Mrabet, i sensommeren 2013 planlagde transporten under et ophold i Marokko. Desuden blev der oprettet et firma, som skulle tage imod containeren, lød påstanden.

Men mandag er såvel Mrabet som Sedat Becirovski, der begge er 32 år, blevet frifundet på dette og en lang række andre punkter.

Sidstnævnte straffes dog med fængsel i tre år og tre måneder for andre hashforhold, som i alt løber op i cirka 300 kilo.

Heri indgår et tilfælde, hvor der blev afleveret 102 kilo til en aftager på parkeringspladsen ved Ikea i Aarhus i november 2012.

Sufian Mrabet er idømt fængsel i to år og tre måneder.

Udsatte mand for trusler

Begge mænd har ikke kun handel med ulovlige stoffer på samvittigheden. Begge bestilte en mellemmand til at opsøge en kontakt i Aarhus. Han blev opsøgt i sit hjem og udsat for trusler, mens han bar på sit to-årige barn.

Byretten mener dog ikke, at der blev brugt en pistol under truslerne.

Begge de dømte har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke til Østre Landsret.

Mændene blev anholdt og fængslet i oktober 2013. Selv om de har siddet i varetægtsfængslet i 14 måneder, mente anklager Kristoffer Petersen, at fængslingen skulle fortsætte af hensyn til folks retsfølelse.

Det udløste protester fra forsvarerne. Og dommer Bodil Toftemann gav dem ret og løslod begge.

- Retsfølelsen har fået, hvad den kan trække, bemærkede hun.

Reaktionen på løsladelsen kom i form af et kraftigt klask fra et high-five. De tiltalte og de fremmødte familiemedlemmer og venner var tydeligt lettede over afgørelsen.