Byretten løslader taxachauffør i voldtægtssag

En 28-årig taxachauffør, der er sigtet for voldtægt af en fuld, kvindelig passager, blev lørdag løsladt i retten

En 28-årig taxachauffør af anden etnisk oprindelse end dansk er sigtet for voldtægt af en kvindelig kunde, der var så fuld, at hun var ude af stand til at gøre modstand.

Torsdag fik politiet opretholdt anholdelsen i tre døgn, mens der blev foretaget yderligere undersøgelser og afhøringer i sagen. Lørdag ved 15-tiden blev manden atter fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, og her valgte dommer Pernille Kjærulff at løslade den 28-årige taxachauffør.

Kvinden har forklaret til politiet, at hun blev meget fuld til en fødselsdagsfest. Hun kastede op, og en veninde ringede efter en taxa og hjalp hende ned til taxaen, fordi hun ikke kunne gå selv.

Taxachaufføren havde fulgt hende op til lejligheden, og hun gik ind i soveværelset og klædte sig af i den overbevisning, at hun var alene. Da hun vågnede næste dag, var hun øm i skridtet, og hun fandt et kondom med sæd i. Kvinden har flere gange forklaret, at hun intet husker fra episoden.

- Det er ikke engang ord mod ord, for I er sådan set enige om hændelsesforløbet, sagde dommeren i retten.

Dommeren mente ikke, at mistanken mod taxachaufføren var tilstrækkeligt begrundet. Hun henviste til, at den sigtede kunne gengive flere detaljerede oplysninger fra en samtale, som faktuelt er bekræftet af kvinden. Det faktum, at turen i hyrevognen var betalt med dankort, og at sigtede efterlod et kondom i lejligheden talte desuden for løsladelsen af den 28-årige.

Under sin forklaring i retten rejste taxachaufføren sig op, og med fagter viste han, hvordan han havde hjulpet kvinden, hentet papir til hende og trøstede hende, mens hun kastede op. Han nægtede, at der var tale om voldtægt.

- Jeg respekterer kvinder. Mere end mænd, sagde han.

Han var tydeligt lettet efter løsladelsen, og det fik dommeren til at minde ham om, at der stadigvæk var en sag, som hun mente, et nævningeting skulle tage stilling til.

Til sidst kom hun med en formaning til den 28-årige om, at man som taxachauffør skulle være meget påpasselig med at indlade sig i noget med kvindelige kunder.