Cafe-ejer efter hærværk:- Jeg troede det var på grund af Yahya Hassan

Fik smadret stort set alle ruder til sin café natten til søndag

Glarmesteren er i gang med at skifte de mange smadrede ruder i Café Phenix i Valby. Ruderne blev knust natten til Søndag. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Glarmesteren er i gang med at skifte de mange smadrede ruder i Café Phenix i Valby. Ruderne blev knust natten til Søndag. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Prisen for næstekærlighed kan godt blive for høj - det har en cafe-ejer fra Valby erfaret, da han natten til søndag fik smadret næsten alle caféens vinduer af ind til videre ukendte gerningsmænd.

Sagen har tidligere været omtalt i Ekstra Bladet - og i den forbindelse beskrev kilder med indsigt i miljøet, hvordan gerningsmændene formodes at tilhøre en gruppering fra Valby, der sværger loyalitet til grupperingen Brothas.

En anonym talsmand fra Valby-grupperingen erklærede i den forbindelse overfor Ekstra Bladet, at de var i krig med rockerklubben Gremium.

Her er seneste spor efter bandekrig
 

Da han søndag opdagede hærværket, fløj der mange tanker gennem hans hoved.

- Jeg tænkte alt muligt. Jeg troede blandt andet, at det var fordi Yahya Hassan kom her på et tidspunkt, at nogen derfor havde smadret ruderne, fortæller café-ejeren.

Den unge digter er langt fra populær i alle kredse. Og han har selv givet udtryk for, at blandet diverse bandefolk er efter ham.

- Jeg har ikke noget som helst med nogen grupper at gøre. Men jeg har gerne villet hjælpe en person ud af det kriminelle miljø, siger caféens ejer, Abed Bakr, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet mødte Yahya Hassan på gaden i Århus, hvor han blandt andet fortæller at han går med skudsikker vest, fordi folk er ude efter ham.

Han ønsker ikke fortælle personens navn eller navngive den gruppe eller klub, som personen tilhører.

- Jeg ønsker ikke træde nogen over tæerne, siger han.

- Jeg har kendt den person i over ti år. Jeg har gerne villet hjælpe ham, så han kom væk fra alt det der. Fordi, jeg kender ham, så er der åbenbart nogen, der mistænker mig for at sponsorere en gruppering. Men det gør jeg altså ikke, siger ejeren.

Han fortæller, at han har kendt den omtalte person i ti-tolv år.

- Nogle gange er der gået længere tid, hvor jeg ikke har snakket med ham. Men jeg ville gerne bringe ham på rette køl. Det lykkedes også til sidst at få ham til at smide sit rygmærke. Men det er svært at komme fuldstændigt ud af miljøet, siger cafe-ejeren og fortsætter:

- Alle er velkomne her i caféen. Der kommer både pensionister og gymnasie-elever og alle mulige andre, siger han og fortæller, at der ind i mellem også kommer nogle 'bad boys'.

- Men det gør der altså mange steder. Jeg har aldrig haft problemer før nu, fortæller han.

- Man tænker jo sit. Det her havde jeg ikke regnet med. Jeg har nu betalt en alt for høj pris for min venlighed, siger han.

- Jeg har sagt til ham nu, at jeg ikke gider se ham mere, når hans problemer går hen og bliver mine, siger caféejeren.