Café i centrum af ubåds-mystik: 'Vi har video overalt'

Peter Madsen hævder, at han torsdag aften klokken 22.30 satte en 30-årig journalist af på Refshaleøen tæt på restaurant Halvandet

Se et sammenklip af sagen her

Hvis en forsvundet 30-årig svensk journalist er blevet sat af den forliste ubåd Nautilus UC3 torsdag aften klokken 22.30, sådan som ubådskaptajn Peter Madsen hævder over for Københavns Politi, så er der stor sandsynlighed for, at kvinden er optaget på overvågningsvideo.

Det fortæller indehaver af Restaurant Halvandet på Refshaleøen, Bo Petersen, til Ekstra Bladet.

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt kvinden, som han sejlede ud i sin selvbyggede ubåd med torsdag først på aftenen. Men Peter Madsen nægter sig skyldig og påstår i stedet, at han satte kvinden af på netop Refshaleøen tæt på Bo Petersens restaurant.

- Vi er jo heldigvis så heldige, at vi har videoovervågning på hele vores område. Vi håber da, at det kan være med til at opklare det lille mysterium, siger Bo Petersen til Ekstra Bladet.

Bo Petersen har været i dialog med Københavns Politi, som henvendte sig af egen drift for at høre, om der måske var overvågning på stedet. Og Bo Petersen kunne fortælle, at det var der. Og der har endda også været bånd i maskinen på det omtalte tidspunkt.

- Vi har altid bånd i maskinen, siger han videre.

Drabssigtet ubåds-kaptajn undersøgt på Retsmedicinsk

Bo Petersen har set videoen igennem. Og han har givet den til politiet. Over for Ekstra Bladet vil han imidlertid ikke ud med, hvad der er på videoen.

- Det vil jeg ikke udtale mig om. Det lader jeg politiet om at svare på, siger Bo Petersen til Ekstra Bladet.

Derfor mistænkes ubådsejer for drab

Bo Petersen fortæller videre, at restauranten netop havde lukket på tidspunktet klokken 22.30.

Den svenske journalists kæreste meldte hende savnet ved 2.30-tiden natten til fredag. Siden gik myndighederne i gang med at lede efter ubåden, som tilsyneladende var forsvundet sporløst.

Øjenvidne til ubådsforlis: 'Kaptajnen stod helt roligt i tårnet'

Mange både, fly og helikoptere deltog i eftersøgningen, men det var nogle frivillige fra Ishøj Havn, der netop havde taget del i eftersøgningen fredag morgen, som fandt ubåden.

Efter at have fået kontakt til kaptajnen Peter Madsen, sank ubåden imidlertid pludselig. Peter Madsen hævder, at han havde problemer med en ballasttank. Peter Madsen blev reddet i land, men ubåden sank.

Siden er han altså blevet sigtet for drab.

Den svenske kvinde er efterlyst af Københavns Politi.

Bekendt til ubåds-Peter: - Det er chokerende