Cafébaron og bandefigur fængslet for vold

Vold på café førte til fængsling af ejer og bestyrer med banderelation. Natlig hærværk føjer mere til sagen

Cafe Sommersko fik smadret flere ruder i nat. Foto: Kenneth Meyer
Cafe Sommersko fik smadret flere ruder i nat. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Ved du noget? Så hører vi gerne fra dig. Send en mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (koster almindelig sms-takst)

Natten til søndag er ruden til den kendte københavner café Sommersko blevet knust. Det sker, efter at caféens indehaver er blevet fængslet i en voldssag med tråde til det københavnske bandemiljø.

- Det er korrekt, at der har været et tilfælde af hærværk på Café Sommersko. Vi kender ikke baggrunden, men vi efterforsker sagen, fortæller vagtchef Lars Westerweel.

Om sagen har forbindelse til en episode torsdag aften på en anden af cafébaronens københavnske besiddelser, Café Dan Turell i Store Regnegade er altså endnu uklart.

Hærværk mod kendt café i København

Her blev en tidligere ansat på caféen ifølge anklagemyndighedens sigtelse overfaldet af caféejeren og bestyreren. De greb ham så hårdt om halsen, at det sortnede for hans øjne i fem sekunder.

Fredag valgte en dommer i København at varetægtsfængsle de to i foreløbig 10 dage for overfaldet, som anses for at være grov vold. Cafëejeren og bestyreren nægter sig begge skyldige i sigtelsen.

Bestyreren er i øvrigt ikke nogen hr. Hvem-som-helst. Han har - ligesom caféejeren - et tvivlsomt generalieblad. Han har tidligere været indblandet i sager om grov vold og våbenbesiddelse.

I forbindelse med tidligere sager er det i retten kommet frem, at bestyreren er med i den berygtede bande Loyal to Familia.

Ejeren af Café Dan Turell er samme mand, som ejer Café Sommersko i Kronprinsensgade i Gothersgadekvarteret nær Kongens Nytorv i det indre København. Derudover ejer han en stribe andre caféer.

Heller ikke han kan just siges at have en pletfri baggrund.

Tilbage i 2013 valgte han i Københavns Byret at tilstå en række forhold om brug af ulovlig arbejdskraft på sine caféer. Det kostede en dom på otte måneders fængsel.

Dommen blev dog gjort delvist betinget, så kun de tre af månederne skulle afsones. Og det var allerede skete i form af varetægtsfængsling, inden dommen faldt.

Den sag udløste desuden en bøde på 1,75 millioner kroner og en erstatning til Skat på over yderligere en million.

Cafébaronen var dengang under mistanke for menneskesmugling, men den del af sagen blev opgivet af anklagemyndigheden.

Caféejeren, der i øvrigt er tidligere karatemester, blev desuden tilbage i 2013 i en anden sag dømt for vold mod to kvinder.

Ved du noget? Så hører vi gerne fra dig. Send en mail til 1224@eb.dk eller sms 1224 (koster almindelig sms-takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind