Camilla: Min lejlighed blev også brugt som bordel

Havde politiet ikke stoppet Camillas udlejer, havde hun ikke boet i lejligheden i dag

Følg Krimi

Har du også haft en dårlig oplevelse med Airbnb? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst

- Jeg var fuldstændig i chok. Jeg var målløs, og jeg troede først, at det var en joke.

Sådan fortæller Camilla Kongerslev fra Aalborg om de første minutter, efter hun blev klar over, at hendes hjem var forvandlet til et bordel.

Kun en time efter at Camilla Kongerslev havde overdraget nøglen til lejeren og selv forladt lejligheden, blev hun ringet op af politiet, der fortalte, at der blev drevet bordel fra hendes adresse.

Camilla Kongerslev skyndte sig tilbage til lejligheden, hvor hun mødte både politiet, SKAT og sin lejer.

- Da jeg kom op i lejligheden, var der både folk fra politiet, SKAT og den prostituerede. Den prostituerede græd og sagde undskyld. Hun var meget ked af det, fortæller Camilla Kongerslev.

Flere danskere er udsat
Camilla Kongerslev er langt fra den eneste, der har oplevet at få misbrugt sit hjem af prostituerede. Dagen igennem har Ekstra Bladet kunne fortælle om danskere, der udlejer deres bolig gennem Airbnb, men som ender med at få deres private hjem omdannet til et bordel.

Tine udlejede til Airbnb: Mit hjem blev misbrugt som bordel

Politiet fortæller, at det er et nyt problem, og at de på bare syv dage har fået syv anmeldelser om private hjem, hvorfra der er drevet bordel.

-  Det er helt nyt for os, så det er overraskende, at vi får så mange henvendelser. Jeg forestiller mig, at det her er et problem, som er kommet for at blive, siger Kjeld Farcinsen leder af udlændingekontrolgruppen hos Københavns Politi.

Men selvom problemet er nyt for politiet, så er det næsten et år siden, at Camilla Kongerslev stod over for problemet.

- Det var i maj sidste år under karnevallet i Aalborg, at jeg udlejede min lejlighed, mens jeg ikke selv var hjemme. Jeg havde gjort det mange gange før, og tænke at det var fint at tjene lidt penge på min lejlighed, mens jeg ikke selv var der, fortæller Camilla Kongerslev.

Misbrug på Airbnb: Danskeres hjem bliver brugt til prostitution

Politiet gik undercover
Selvom Camilla Kongerslev var udsat for en krænkelse af hendes hjem og privatliv, så var hun heldig. Politiet nåede nemlig at stoppe hendes udlejer, inden hun begyndte at få kunder på besøg.

- Politiet fortalte mig, at de havde arbejdet undercover og på den måde var kommet på sporet af min lejer. De havde booket sig ind som den første kunde, og det var på den måde, at de afslørede hende, fortæller Camilla Kongerslev.

Da Camilla Kongerslev forstod, at hendes lejer havde planlagt at misbruge hendes lejlighed til prostitution blev hun ulykkelig.

- Jeg begyndte at græde, fordi det er så langt fra min virkelighed, og det var slet ikke det, der var min hensigt med at leje lejligheden ud.

Frygt og søvnløsenætter

I tiden efter havde Camilla Kongerslev mange bekymringer og søvnløse nætter. Hun var bekymret for, at hendes lejer ville komme tilbage.

- Jeg var meget bekymret for, hvad det var for et menneske, som jeg havde lejet min lejlighed ud til. Jeg var bange for, om hun havde lavet en kopi af min nøgle, og om hun kunne finde på at komme tilbage efter sine penge, fortæller Camilla Kongerslev.

For at få det bedre og komme sig over episoden snakkede Camilla Kongerslev med sine nærmeste, og så gik hun til psykolog.

- Det hjalp at snakke med min omgangskreds, og jeg fik også noget psykologhjælp, så i dag har jeg det fint nok med at være i lejligheden.

Udover sine venner og psykologen hjalp det også Camilla Kongerslev, at politiet havde stoppet hendes lejer, inden hun var begyndt at få kunder i lejligheden.

- Hvis der var sket noget mere, og hun havde haft kunder og sex i lejligheden, så var jeg slet ikke blevet boende fortæller Camilla Kongerslev.

Udover den ubehagelige oplevelse, bekymringerne og frygten for sin lejer, så var Camilla Kongerslev også bange for, at hun nu selv ville blive gjort kriminel og tiltalt for rufferi.

- Jeg var bange for, at jeg kunne blive tiltalt for rufferi, men politiet fortalte mig, at det kunne jeg ikke, fordi jeg havde handlet i god tro.

Fraråder andre at udleje deres bolig

Camilla Kongerslev brugte sitet Wimdu til at leje sin lejlighed ud, og efter den ubehagelige oplevelse ville hun ringe til Wimdu for at få hjælp, men virksomheden kan kun kontaktes via mail, og derfor måtte Camilla Kongerslev vente en hel uge på at få svar.

- Jeg prøvede at ringe til Wimdu, men man kan ikke ringe til dem, så jeg sendte en mail, og der gik en uge, før jeg fik svar fra dem. Det, synes jeg, var alt for dårligt. Da de endelige svarede, skrev de bare, at de var kede af det, og at de ville annullere ordren, fortæller Camilla Kongerslev.

I dag er Camilla Kongerslev helt færdig med at udleje sit hjem, og hun advarer også andre mod at gøre det.

- Siden har jeg slet ikke turde at leje min lejlighed ud, det er et overstået kapitel for mit vedkommende. Jeg havde nogle bekendte, som overvejede at leje deres lejlighed ud, men vi talte om det, og jeg sagde, at det ville jeg ikke turde, hvis jeg var dem. Jeg har frarådet mange andre at gøre det.

Hør hvorfor det er svært at sikre sig mod misbrug af ens lejlighed i forbindelse med udlejning her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter