Canadisk gidsel henrettet: Afhugget hoved smidt foran rådhus

Canadas premierminister Justin Trudeau fordømmer terrorgruppes henrettelse af det 68-årige gidsel

Hør mere her

Den 68-årige canadier John Ridsdel er blevet henrettet af militante islamister fra gruppen Abu Sayyaf på Filippinerne.

Det bekræfter den canadiske premierminister Justin Trudeau ifølge nyhedsbureauet AFP. 

- Det var et koldblodigt mord, og ansvaret hviler helt og holdent hos den terrorgruppe, der tog ham som gidsel, sagde premierministeren på et pressemøde ifølge CBCNews.

John Ridsdel har siddet fanget som gidsel i seks måneder, efter han blev kidnappet fra en lystbådehavn på den sydlige ø Samal i sidste september. En anden canadier, en nordmand og en filippiner blev også kidnappet.

Få timer efter tidsfristen for betalingen af en løsesum udløb, blev en udenlandsk mands afhuggede hoved fundet foran et rådhus i byen Jola.

Ifølge politiet kastede to personer på en motorcykel det afhuggede hoved fra sig på øen, som er en nærmest anarkistisk ø 1000 kilometer syd for Manila, hvor de militante islamister Abu Sayyaf holder til.

- Canada fordømmer uden forbehold gidseltagernes brutalitet og det unødvendige drab, sagde premierminister Justin Trudeau.

Canadierens familie er blevet informeret.

Gidseltagerne havde ifølge Globalnews.ca forlangt en løsesum på 6,5 millioner canadiske dollars (33 millioner kroner) for hver af de tre udenlandske gidsler, og tidsfristen var sat klokken 15.00 mandag eftermiddag lokal tid.

Blev kravet ikke opfyldt, ville de militante islamister halshugge ét af deres gidsler.