Capinordic-stifter anker fængselsstraf til landsret

Byretten forstår ikke, hvordan optionsprogrammer fungerer, siger Capinordic-stifter om dom, som han anker

Tidligere bestyrelsesmedlem og stifter af Capinordic Bank Lasse Lindblad anker den dom på fængsel i to år og seks måneder, som han tirsdag blev idømt af retten i Lyngby, til landsretten.

Lasse Lindblad blev kendt skyldig i groft skyldnersvig i forbindelse med indgåelsen af en optionsaftale mellem selskaber ejet af Lasse Lindblad og forretningspartneren Tom Larsen, som også blev idømt fængsel i sagen. Begge havde nægtet sig skyldige og anker dommen.

‐ Det er mit indtryk, at byretten ikke i tilstrækkelig grad har forstået, hvordan almindelige optionsprogrammer fungerer, herunder at en sådan aftale både indeholder et risikoelement og en gevinstmulighed afhængig af kursudviklingen på den børsnoterede aktie.

- Forholdet har i øvrigt været prøvet i forbindelse med en omstødelsessag ved Retten i Holbæk, hvor retten kom frem til, at der ikke var et gaveelement. På den baggrund er jeg beklageligvis nødsaget til at anke dommen, skriver Lasse Lindblad i en pressemeddelelse.

Han blev samtidig frikendt i fire andre forhold. Tom Larsen blev frifundet i to andre forhold.

‐ Byretten efterlader ingen tvivl i domsafsigelsen vedrørende de to forhold, der omhandler Capinordic Bank. Det er jeg selvsagt glad for, og det viser, at retten har haft en hel anden vurdering end Anklagemyndigheden, siger Lasse Lindblad i meddelelsen.

Retten i Lyngby konstaterer, at Lasse Lindblad og Tom Larsen begik skyldnersvig i forbindelse med udnyttelse af en option 25. maj 2010:

- Dette forhold omhandler udnyttelse af en tidligere indgået aktieoptionsaftale på et tidspunkt, hvor børskursen på aktierne lå langt under den værdi, de blev handlet til.

- Retten fandt, at der ved udnyttelsen af optionen blev givet en gave på bekostning af blandt andet Capinordic Bank, der var kreditor hos den ene af parterne, lyder rettens begrundelse.

Capinordic Bank gik konkurs 11. februar 2010.