Cecilies mor: Blodet sprøjtede op på væggen

Cecilies mor var tilstede, da datterens ekskæreste stak den unge kvinde med mindst 21 knivstik

Cecilie blev overfaldet af sin ekskæreste på Amager i 2017. Lægerne vurderer, at hun blev ramt af mindst 21 stik. Foto: Privat
Cecilie blev overfaldet af sin ekskæreste på Amager i 2017. Lægerne vurderer, at hun blev ramt af mindst 21 stik. Foto: Privat
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Mandag startede retssagen mod en 37-årige mand, der er tiltalt for forsøg på manddrab mod sin ekskæreste. Manden skulle ifølge anklageskriftet have stukket 25-årige Cecilie mindst 21 gange på overkroppen. Overfaldet skete 24. maj 2017 i Kastrup på Amager.

23. maj 2017, dagen forinden overfaldet, havde Cecilie forsøgt at få et tilhold mod ekskæresten, da hun i følge vidner var bange for ham. Det var ikke muligt at få tilholdet, da ekskæresten selv tidligere havde forsøgt at få et tilhold mod den 25-årige.

Voldsomt drama: Derfor stak jeg Cecilie mindst 21 gange

Mor så overfaldet
Cecilie blev stukket ned af ekskæresten i hendes lejlighed på Amager, imens hendes tre måneder gamle datter og mor var til stede. Kort forinden overfaldet fandt sted, havde den 25-årige kvinde tilkaldt moren, der bor lige i nærheden, da Cecilie havde opdaget, at ekskæresten kiggende ind af brevsprækken til lejligheden.

Moren forklarede specialanklager Jakob Buch-Jepsen i retten, at hun lige var kommet ind i lejligheden, havde låst døren bag sig og bedt datteren om at tage en bluse på, da døren blev sparket ind med et enkelt spark. Derefter kom den nu tiltalte ind og begyndte at stikke Cecilie med en kniv.

- Jeg stod lige ved siden af dem, da han bare stak hende med kniven. Jeg holdt fast i hans ene arm og forsøgte at få ham væk fra min datter. Hans øjne var helt sorte og han sagde ingenting, forklarede moren.

Offerets mor fik også forklaret retten, at hun overvejede at gå ud i køkkenet efter en stegepande, som hun ville kunne slå den tiltalte i hovedet med.

- Jeg turde alligevel ikke forlade dem for at hente stegepanden, for jeg ville ikke give slip på ham. Jeg forsøgte at redde min datter, fortalte den tydeligt berørte mor i byretten.

Imens den tiltalte stak offeret med en kniv lå deres tre måneder gamle datter ved siden af i den store sovesofa.

På et tidspunkt trådte den 37-årige mand op i sovesofaen med sin ene fod, hvor han ifølge moren var tæt på at træde på den lille datter.

- Han var ved at træde på lillepigen, imens han stak løs i min datter. Blodet sprøjtede op på væggene, men det ramte også mit barnebarn på hendes bukser og sokker, fortalte den 25-åriges mor i retten.

Moren kunne ikke forklare i retten, hvad der fik den 37-årige til at stoppe med at stikke i hendes datter. Hun fortalte, at han pludselig bare stoppede og forlod lejligheden.

Båret ned på madras
En nær veninde til det 25-årige offer vidnede også i Københavns Byret. Veninden var blevet tilkaldt til den 25-årige kvindes lejlighed i maj 2017, da offeret var bange for ekskæresten, som hun mente lurede ind af brevsprækken.

Da veninden ankom til lejligheden mødte hun ofrets mor nede på gaden med barnebarnet i armene, der havde den tiltalte forladt gerningsstedet. Veninden styrtede op i lejligheden for at se til den 25-årige.

- Jeg husker, at der var blod over det hele. Jeg begyndte at lægge pres på de værste stiksår og stoppe blødningerne. Det ene stiksår på halsen stoppede jeg til med klude, forklarede veninden med grødet stemme til retten.

Veninden fortalte i retten, at hun gjorde alt for at holde Cecilie ved bevidsthed, da hun frygtede konsekvenserne, hvis hun besvimede.

Det lykkedes veninden at holde Cecilie ved bevidsthed indtil at politi og ambulancepersonale dukkede op. Det var ikke muligt at få en båre op i lejligheden, så Cecilie blev båret ned på en topmadras.

Både mor og veninde forklarede i retten, at Cecilie i dag er meget påvirket fysisk og psykisk efter det voldsomme knivoverfald.

Cecilie Danris har tidligere fortalt sin historie i Ekstra Bladet og andre medier.

Senere på ugen skal Cecilie afgive forklaring i retten. Der falder dom i sagen til februar.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?