Centerchef om drabssigtet: Han burde ikke have været her

Den sigtede for drabet på en sosu-assistent burde ikke have boet på Center Lindegården, siger centerchef

(Foto: Kenneth Meyer)
(Foto: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Den formodede gerningsmand bag drabet på en 57-årig social- og sundhedsassistent - en mandlig beboer på det socialpsykiatriske bosted Center Lindegården - kæmpede med diagnosen paranoid skizofreni og var stærkt belastet af et stofmisbrug.

Derfor var både personale og andre beboere på bostedet opmærksomme på, at han kunne være farlig, fortæller centerchef Birger Jacobsen.

- Han var visiteret hertil, men set i bakspejlet burde han ikke have været her, siger BirgerJacobsen.

Ansatte på bosted opdagede beboers kniv før drab

Ansat på bosted dræbt: 30-årig beboer anholdt

30-årig stak kvinde ned: 'Stemmerne sagde, jeg skulle slå ihjel'

- Vil du kategorisere ham som farlig?

- Ja. Vi var alle sammen opmærksomme på ham, især fordi der var mistanke om, at der var en kniv. Det var både alle ansatte og også beboerne opmærksomme på, siger Birger Jacobsen.

Personalet havde et par dage før drabet opdaget, at den 30-årige beboer var i besiddelse af en kniv, som ikke var bostedets, men én han havde anskaffet udefra. Politiet fandt under en ransagning ikke kniven.

Centerlederen oplyser, at Lindegården forsøger at kontrollere, om beboerne har knive, men da der er tale om et åbent bosted, kan centeret ikke kontrollere beboerne hele tiden.

- Han kan jo gå op i fakta og købe en kniv, siger Birger Jacobsen og tilføjer, at Lindegården senest skærpede sikkerheden, efter at en sosu-assistent blev stukket ihjel af en beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd i 2013.

- Alle ansatte har overfaldsalarmer, og personalet arbejder hele tiden tæt sammen, men hvis en situation eskalerer, så skal de trække sig og alarmere politiet, da vi jo pædagoger og sundhedspersonale, siger Birger Jacobsen.

Den formodede gerningsmand trængte fredag aften ind til den 57-årige social- og sundhedsassistent, da hun befandt sig i medicinrummet, hvor han overfaldt hende med en 23 centimeter lang kniv.

I et grundlovsforhør i Retten i Holbæk lørdag har han erkendt overfaldet.

Det oplyser anklager Kristian Kirk, Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 News.

Manden er blevet sigtet for drab og er blevet varetægtsfængslet indtil 14. april. Han skal tilbringe tiden på en lukket psykiatrisk afdeling og desuden mentalundersøges.

Personalet på Lindegården blev i aftes debriefet af en krisepsykolog, og lørdag eftermiddag har personalet været samlet til et orienteringsmøde.

- Vi er alle i chok, så vi sørger for at give vores personale tilbud om krisehåndtering. Det kan både være individuelt og i gruppe, siger Birger Jacobsen.

Se interviewet med anklager Kristian Kirk her. (Video: Rasmus Flindt).

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+