Chauffør frifundet for voldtægt - kvinde sagde ikke tydeligt fra

Østre Landsret har ændret en dom fra byretten i Roskilde. To et halvt års fængsel blev til frifindelse

Følg Krimi

Det er usikkert, om en ung kvinde klart nok sagde fra, da hun i Køge havde samleje med en chauffør.

Dette indgår som en central del af begrundelsen i en dom fra Østre Landsret, som forleden frifandt en 25-årig mand for ulovlig tvang og for voldtægt.

Dermed har landsretten - tre landsdommere og tre domsmænd - underkendt den afgørelse, som Retten i Roskilde nåede frem til i november sidste år.

Her blev den tiltalte fundet skyldig, og på grund af den markante skærpelse af straffen, som Folketinget vedtog i 2016, blev manden idømt fængsel i to år og seks måneder. Desuden skulle han betale kvinden en godtgørelse på 60.000 kroner.

De to var kommet i kontakt via en datingside. Der er ingen tvivl om, at de havde samleje. Bagefter kørte han kvinden hen til et bosted, hvor hun boede. I en sms skrev han "tak for en dejlig aften". Hun svarede ikke, men slettede hurtigt beskeden.

På det tidspunkt var kvinden, der har diagnosen borderline, velfungerende og i job.

Men efter mødet med manden fik hun det dårligt, hun virkede nedbrudt og ked af det, kunne ikke sove om natten og øgede sit medicinforbrug, har ansatte og andre fra bostedet berettet.

Byretten lagde vægt på, at hun havde mærker på armene, og nåede frem til, at hun ikke var i stand til at gøre yderligere modstand eller sige fra. Chaufføren var skyldig.

I landsretten noteres det, at begge har afgivet "sikre, troværdige og sammenhængende forklaringer". Og der er ingen tvivl om, at kvinden opfattede samlejet som et overgreb, står der i dommens præmisser.

Kvinden fortalte, at hun ikke gjorde modstand, fordi hun var "frosset". Hun kunne ikke huske, om hun havde forsøgt at skubbe ham væk.

Landsrettens konklusion er, at det er usikkert, om hun sagde fra på "en sådan måde, at tiltalte har indset, at hun ikke ønskede at have samleje med ham".

Derfor er der ikke tilstrækkeligt med bevis for, at manden havde såkaldt forsæt til at begå en forbrydelse, mener landsretten.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby