Chauffør sprang for livet: 60000 volt gik gennem kranvogn

En højst usædvanlig ulykke udspillede sig i eftermiddags ved Nykøbing Mors, da en kranvogn sad fast i højspændingsledningerne

Ledningen blev revet ned og løb flere hundrede meter hen ad jorden, hvor den antændte dele af marken og kranen (Foto: Bo Lehm / Nordjyske Medier)
Ledningen blev revet ned og løb flere hundrede meter hen ad jorden, hvor den antændte dele af marken og kranen (Foto: Bo Lehm / Nordjyske Medier)
Følg Krimi

Har du billeder, eller er du chaufføren, der sprang for livet? Så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Det var tæt på at gå grueligt galt, da en 53-årig kommunal medarbejder i eftermiddag sad fast i en kranvogn, der var strømførende med 60000 volt. Det fortæller vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Bjarne Askholm.

Den 53-årige mand fra Nykøbing Mors kom ikke til skade ved ulykken og er hjemme hos familien.

Manden var kommet kørende i en kran ad Limfjordsvej ved Nykøbing Mors, da kranen pludselig sad fast i højspændingsledningerne.

- Ledningerne lander oven på tårnet af kranen, og det gør, at der kommer strøm i vognen. På et tidspunkt begynder det at ryge, fortæller vagtchefen.

Ledningerne blev ved ulykken revet ned på jorden, hvorved strømmen satte ild til buske og dækkene på kranen.

- Så sidder chaufføren der et stykke tid og overvejer, hvad han skal gøre, men da der begynder at gå ild i bilen, så vælger han at hoppe ud og lander så på asfalten uden at få strøm i sig.

Chaufføren blev efterfølgende sendt på skadestuen for at blive tjekket, og selvom de første meldinger lød på, at han fik strøm igennem sig, så viste det efterfølgende ikke at være tilfældet.

Både beredskabsvogne og ambulancer blev sendt til stedet, mens Thy-Mors Energi måtte slukke for strømmen for at fjerne kranen og sikre stedet.

Strømslukningen berørte omkring 1500 husstande i området. Ulykkesstedet er ryddet op, og borgerne i området vil ikke mærke til reparationen af strømledningerne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?