Chikane-sag mod lesbisk par droppet

KOVENDING: Og nu er den ene halvdel af det lesbiske par, Tulle Krøyer, selv blevet anmeldt for falsk anmeldelse

Efter mere end otte måneders efterforskning har Nordjyllands Politi besluttet at frafalde sigtelsen for hærværk mod en 39-årig mand og familiefar fra Mariagerfjord Kommune. Han var i de mange måneder mistænkt for bl.a. at have smidt madaffald og hundelorte ind i et lesbisk pars have, at have ødelagt parrets hækplanter og smøre lort ud på deres vinduer og for at have afleveret adskillige breve i parrets postkasse med tekster som: 'I besudler den historiske by Mariager'.

Chikanen, der stod på i tre måneder, førte til, at det homoseksuelle par, som har to børn, i efteråret i fjor flyttede til en hemmelig adresse i en anden kommune.

Tulle Krøyer og hendes kone er flyttet til en hemmelig adresse. Foto: Ernst van Norde Samfund Lesbisk par jaget ud af Mariager: Nu bor de på hemmelig adresse

- Det er ingen hemmelighed, at vi har gjort meget ud af efterforskningen med tekniske undersøgelser og afhøringer af mange vidner, men indsatsen har ikke ført til noget, der giver grundlag for at rejse tiltale mod den 39-årige mand, siger politikommissær og efterforskningsleder, Preben Møller, fra Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Advokat: Overdrevent ressourceforbrug af politiet

Han bekræfter desuden, at advokat Kåre Pihlmann på vegne af den 39-årige mand har anmeldt den ene halvdel af det lesbiske par, Tulle Krøyer, for falsk anmeldelse og for at have anmeldt en hændelse, som aldrig har fundet sted.

- Vi er endnu ikke nået til en vurdering af anmeldelserne fra Kåre Pihlmann, så jeg kan ikke udtale mig om, hvorvidt vi vil foretage en efterforskning mod Tulle Krøyer. Men hvis der er grundlag for det, vil vi selvfølgelig gøre det, siger Preben Møller.

Formand for Pinsekirkerne i Danmark, Tonny Jacobsen, giver igen på den kritik, som den lesbiske Tulle Krøyer ytrede i mandags i Ekstra Bladet af medlemmerne af Pinsekirken i Mariager. Tulle Krøyer, hendes kone og deres to små sønner var sidste efterår nødt til at flytte fra Mariager efter at have være udsat for chikanerier, trusler og hærværk igennem flere måneder. (Privatfoto). Klik på 'NÆSTE' for at se et interview med Tulle Krøyer. Samfund Efter kritik fra lesbisk par: Vi kan sagtens rumme homoseksuelle

Kåre Pihlmann har over for Ekstra Bladet undret sig over, at politiet har brugt så mange ressourcer på at efterforske chikane-sagen, som nu er droppet. Efterforskningen har i advokatens øjne været på et niveau, som man normalt kun ser i drabssager eller andre alvorligere kriminalsager.

- Det er korrekt, at vi har foretaget en grundig efterforskning, det gør vi så vidt muligt i alle sager, vi efterforsker. Jeg kan ikke se, at vi her har foretaget os noget ud over det sædvanlige, siger Preben Møller.

Tulle Krøyer (Foto: Ernst van Norde) Plus Mareridtet i Mariager

Den 39-årige mand blev anholdt og sigtet sidste efterår og har siden som en konsekvens af mistanken mod sig oplevet en del ubehag i det lille samfund, som Mariager er.

Tulle: Det kommer ikke bag på mig

- Det har været et stort pres for min klient at være hængt ud for noget, som han ikke har gjort, siger Kåre Pihlmann.

Ekstra Bladet mødtes i april i år med Tulle Krøyer og hendes lesbiske kæreste på et hemmeligt sted. Her fortalte parret bl.a. om de mange gener, bristede drømme og skuffelser over nogle af borgerne i Mariager efter chikane-sagen, som tvang den lille familie ud af byen og til en ny, hemmelig adresse.

(Foto: Ernst van Norde) Samfund Lesbiske Tulle: De kalder mig en morder

Det har endnu ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Tulle Krøyer til den nye udvikling i sagen.

På sin facebook-side har hun mandag eftermiddag dog bl.a. skrevet følgende:

'Som ventet var der tiltale frafald over for galemanden fra haven, som mente vi ville brænde i helvede for vores synder.... Tvivlen kommer tiltalte til gode, men det flytter ikke på, at vi ved, det var ham - og vi savner ikke hans hilsner, når han passerede vores ejendom'.

Har sat dybe spor i familien

Tulle Krøyer har også udtalt sig til DR Nordjylland:

- Vi overvejer, om vi af principielle grunde skal føre det som et civilt søgsmål. Der er lovgivning på området, men det er utroligt svært at nå til domsfældelse.

Om anmeldelsen mod sig for falsk anmeldelse, siger den jurist-uddannede Tulle Krøyer:

- Det tager jeg med fuldstændig ophøjet ro. Jeg kender ikke manden. Jeg udpegede ham bare og fortalte politiet, at det var ham, der havde stået i vores have.

nationen Lesbisk par chikaneret ud af Mariager: Nu svarer de igen

Det er en sag, der har sat dybe spor i familien, siger Tulle Krøyer til DR Nordjylland.

- At gå på gaden og ikke vide, om man kan gå der uden at blive anråbt, det er simpelthen så ydmygende. Og det har taget lang tid at genopbygge tilliden til menneskeheden, siger hun.

Lesbiske Tulle Krøyer måtte i november sidste år forlade den nordjyske by Mariager med sin familie efter chikane (foto: Ernst van Norde / redigering: Sarah Stilling Skrivergaard)