Chikaneret lesbisk mor løj sig død for kæresten

Lesbisk mor erkender, at hun gerne ville virke interessant, men fastholder, at hendes familie er blevet chikaneret med hundelorte og natligt herrebesøg i haven

Chikaneret lesbisk mor løj sig død for kæresten

(Video: DR Dokumentar)

Kender du til sagen, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Tulle Krøyer blev verdensberømt i Danmark, da hun stod frem og fortalte, hvordan hendes familie var blevet chikaneret i månedsvis. Ifølge Tulle Krøyer fordi hun og hendes ægtefælle er homoseksuelle og havde slået sig ned i Mariager i et område med tilhængere af Pinsebevægelsen, som ikke går ind for homo-ægteskaber.

Tulle Krøyer udpegede ved en fotoidentifikation en 39-årig mand og familiefar fra Mariager som den mand, der ifølge hendes udsagn en nat i oktober 2014 stod i familiens have og råbte eder og forbandelser. Han blev anholdt og har i mere end 400 dage været sigtet for tre tilfælde af hærværk, men nægter sig skyldig.

Anne Grethe Bytofte Petersen har tidligere været kæreste med Tulle Krøyer - der dengang kaldte sig for Hanne Marino og var efter eget udsagn af italiensk oprindelse. Anne Grethe Bytofte Petersen står i aften frem i DR Dokumentaren 'Løgn og chikane', hvor hun sår tvivl om sin tidligere kærestes troværdighed.

Forholdet mellem de to kvinder endte dramatisk og brat. Efter kort tid fortalte Hanne Marino nemlig, at hendes mor var døende.

Ramt af livstruende sygdom
Ifølge Hanne Marino døde moren, og hun måtte i al hast rejse til Milano med en kiste for at tage afsked, husker Anne Grethe Bytofte Petersen i DR Dokumentaren.´

Kort tid efter fortalte 'Hanne Marino', at hun selv var blevet ramt af en livstruende sygdom, som skulle behandles med kemo i London.

Anne Grethe Bytofte Petersen fortæller i DR Dokumentaren, at hun efter en uge uden livstegn modtog sms'er på italiensk - angiveligt fra kærestens familie, der arrangerede en telefonsamtale mellem den bekymrede kæreste og døende Hanne Marino:

- Det er så en meget meget meget meget svag Hanne, der tager telefonen. Hun kunne dårligt nok sige hallo, fortæller Anne Grethe Bytofte Petersen, som til sin store overraskelse pludselig fandt ud af, at kæresten hverken var død, døende eller tilsyneladende hed Hanne Marino.

Kort efter telefonsamtalen så hun kvinden i avisen - nu under navnet Tulle Krøyer - en gift kvinde og mor til to, der kæmpede mod chikane i Mariager.

- Jeg bliver vildt ked af det, men hun fortrækker næsten ikke en mine. Jeg græder og er totalt frustreret og spørger: 'hvad er det her for noget'. Jeg synes, det er nogle frygtelige ting at spøge med, fortæller Anne Grethe Bytofte Petersen, som opsøgte og konfronterede Tulle Krøyer med løgnene.

- Hun siger, at hun gider ikke at stå til ansvar overfor mig. Hun indrømmer ikke rigtig noget overhovedet.

Kender du til sagen, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Jeg holdt hende for nar
I DR Dokumentaren erkender Tulle Krøyer, at hun snød sin ekskæreste.

- Ja ja, men... faktisk er det jo det mest, hvad skal man sige, sådan meget basalt om at blive... virke interessant overfor andre.. altså i forhold til hende kvinden der, lyder forsøget på at forklare løgnene.

Tulle Krøyer forstår også godt, at ekskæresten stillet et kæmpe spørgsmål om hendes troværdighed:

- Hun har grund til det om nogen, det har hun.. for hende holdt jeg for nar, og det er jeg udmærket godt klar over, men det er også hjertekvaler.

Tulle Krøyer forstår godt, at man med eksemplet på den omfattende løgnehistorie overfor ekskæresten in mente, kan tvivle på, om hun kan holde sig til sandheden i chikanesagen:

- Ja, det kan jeg da godt forholde mig til. Det kan jeg da sagtens.

Alligevel afviser hun at have givet forkerte oplysninger i chikanesagen:

- Der sker bare noget, når det er hjertesager. Det er en ting. Jeg tror, der sidder mange forsmåede både kvinder og mænd derude, som er blevet løjet for. Der tror jeg altså ikke, jeg er unik der.

Kedeligt, hvis jeg har udpeget en forkert
Hun erkender også, at hun godt før hun udpegede den sigtede kunne have orienteret sig i, hvem han var.

- Men det med papirerne, affaldet, hundeekskrementerne, manden i haven - er det overhovedet sket, spørger DR Dokumentarens journalist.

- Ja, det er sket, svarer Tulle Krøyer.

Om den sigtede familiefar, holder kvinden også fast:

- Jeg er sikker på, at jeg har udpeget den rigtige - i forhold til, at han stod i haven. Det er sådan set det, jeg har forholdt mig til.

Alligevel er der plads til en smule tvivl hos kvinden:

- Har jeg udpeget en forkert, er det selvfølgelig kedeligt. Det er ikke sådan, jeg sidder og tænker, at jeg bliver et lykkeligere menneske, hvis han bliver dømt, for jeg har faktisk ikke nogen forhåbninger til, at der er nogen, der bliver dømt i sagen, siger hun.

Ekstra Bladet har gentagne gange forgæves forsøgt at få kontakt til Tulle Krøyer og hendes advokat for et interview om chikanesagen og DR Dokumentaren.

Til DR Nyheder skriver hendes advokat: 'Min klient har allerede deltaget i et interview med DR til brug for udsendelsen og ønsker ikke herudover at bidrage med mere omtale af sagen eller andre af sine personlige forhold'.

DR1 Dokumentaren ’Løgn eller chikane i Mariager’ sendes på DR1 i aften klokken 20.45.

Chikaneret lesbisk mor løj sig død for kæresten

Lesbiske Tulle Krøyer måtte i november sidste år forlade den nordjyske by Mariager med sin familie efter chikane (foto: Ernst van Norde / redigering: Sarah Stilling Skrivergaard)