Chok efter ligfund: Kommune står klar med krisehjælp

Kommune vil hjælpe dybt berørte borgere, efter at to voksne og fire børn er fundet døde i parcelhus

Seks personer er fundet døde i Ulstrup sydvest for Randers. Ekstra Bladet følger sagen. Video: Karsten Gøttler/Niels Østergaard/Anita Gravesen

Fundet af seks døde mennesker i et parcelhus på Amstrup Bakker syd for Randers har sendt chokbølger gennem den lille by Ulstrup i Favrskov Kommune.

Mandag eftermiddag vendte flere af områdets beboere hjem den massive tilstedeværelse af politi og brandvæsen og til nyheden om, at der på en adresse i parcelhus-kvarteret ved middagstid blev fundet ligene af to voksne og fire børn.

Ulstrup Skole: - Vi er dybt berørte

I Favrskov Kommune er man blevet orienteret om ligfundet og arbejder nu på en plan for tage hånd de mennesker i den lille stationsby, som er berørt af episoden. Det oplyser kommunaldirektør Jan Kallestrup til Ekstra Bladet.

 - Vi er opmærksomme på, at den her hændelse er i vores kommune, og vi er i tæt kontakt med politiet. Det er klart, at vi gerne vil bidrage med hjælp til de relationer, som de involverede har haft i kommunen, siger Jan Kallestrup.

Seks personer fundet døde i hus

På adressen i Amstrup Bakker er en familie registreret, men det er på nuværende tidspunkt ikke bekræftet af politiet, om det er den pågældende familie, som er blevet fundet døde.

Mandag aften arbejder politiets teknikere fortsat på højtryk ved findestedet, hvor telte og lysmaster er sat op tæt rundt om huset. Ifølge Jan Kallestrup er der i kommunen iværksat en undersøgelse af de omkomnes roller i lokal samfundet.

I stationsbyen Ulstrup er der her til aften rejst telte i forbindelse med politiets arbejde nær huset, hvor de omkomne er fundet. Foto: Anita Graversen.
I stationsbyen Ulstrup er der her til aften rejst telte i forbindelse med politiets arbejde nær huset, hvor de omkomne er fundet. Foto: Anita Graversen.

- Vores arbejde er nu at finde ud af, hvilke skoler, institutioner og andre berøringsflader, som de pågældende personer har haft og gøre hvad vi kan for at hjælpe der, siger Jan Kallerup, som oplyser at kommunen blandt andet vil stille krisehjælp til rådighed for dem, som har behov. 

Flere beboere i Amstrup Bakker har mandag eftermiddag været stærkt berørte over det usædvanlige og tragiske fund, også den lokale idrætshal, Ulstrup Hallen, har mandag aften aflyst fodboldtræningen for de mindreårige drenge. 

Naboer om dødsfald: Alle vinduer måtte åbnes

Østjyllands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse baggrunden for dødsfaldene, som de betragter som mistænkelige. Derfor er det endnu uvist, om der er tale om en familietragedie, en ulykke eller en forbrydelse.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev brandvæsnet alarmeret klokken 12.30 på baggrund af en melding om gaslugt i bygningen.

Ifølge naboer i området ankom den første ambulance til stedet omkring klokken 12.00 mandag eftermiddag. Kort efter ankom politiet og derefter også brandvæsnet fra Randers.

Efter seks er fundet døde: Fodboldtræning aflyst i Ulstrup

- Det første de gjorde var at slå vinduer og døre op på vid gab i huset, fortæller en nabo til Ekstra Bladet.

Østjyllands Politi meddeler kortfattet her til aften i en pressemeddelelse, at de tekniske og politimæssige undersøgelser vil fortsætte resten af aftenen.

- Det er politiets vurdering, at vi først i morgen vil være i stand til at sige noget mere konkret omkring de nærmere omstændigheder.