Chok-resultat efter færdsels-aktion: Så råddent kører vi

Storstilet jagt på vanvids-bilister i Aarhus gav rystende resultat

Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Arkivfoto: Peter Hove Olesen

- Det er et uhyggeligt resultat. Folk, der kører sådan i trafikken, skulle prøve at være betjent og tage ud for at underrette de pårørende til en person, som er blevet dræbt i trafikken.

Politikommissær Amrik Singh Chadha, operativ leder af færdsels-afdelingen i Østjyllands Politi, er chokeret over resultatet af en storstilet færdsels-aktion i det vestlige Aarhus fredag eftermiddag og aften.

Politikommissæren fortæller til Ekstra Bladet, at politiet havde lånt video-biler i flere politi-kredse til brug for aktionen, der resulterede i 92 sigtelser fordelt på 78 trafikanter.

To står til ubetinget frakendelse af førerretten. Seks står til betinget frakendelse af førerretten. Tre personer vil få kørselsforbud, da kørekortet under tre år gammelt.

36 bilister fik klip i kørekortet.

Fangede vanvids-bilister
- Video-bilerne var i stand til at følge bilisterne over længere vejstrækninger. Det vil sige, at vi fik mulighed for at filme bilistens kørsels-mønster. På den måde fik vi fat i flere af de såkaldte vanvids-bilister, som både kører for stærkt og laver en række overtrædelser undervejs, siger politikommissæren.

Indsatsen rettede sig særligt mod trafikkulturen på primært Ringvejen i Århus samt de større indfaldsveje – herunder ikke mindst Silkeborgvej i Aarhus Vest.

Blandt de værste sager, som politiet afslørede, var en bilist der kørte med over 100 km/t på Gudrunsvej midt i Brabrand om eftermiddagen, selvom der var cyklister og børn ved vejen. Man må kun køre 50 km/t på stedet.

120 km/t mod rødt lys
En ung mand, der havde haft kørekort i tre uger, kørte med 118 km/t på Hasle Ringvej. Her må man kun køre 70 km/t. Han skal nu retur til kørelæreren for at få genopfrisket sine kørefærdigheder.

- Et af de værste eksempler var også en bilist, der kørte med 123 km/t ad Hasle Ringvej. Under kørslen kørte han frem mod rødt lys med ca. 120 km/t, fortæller Amrik Singh Chadha.

Han fortsætter: - Når man kører sådan, så ophører al fornuft jo. Sådan en person bør slet ikke sidde bag et rat. Man spiller jo hasard med andres liv, siger Amrik Singh Chadha til Ekstra Bladet.

Bekymrende resultat
Amrik Singh Chadha finder resultatet af aktionen for dybt bekymrende.

- Vi skal have disse vanvidsbilister ud af trafikken eller gjort dem forståeligt, at det her går altså ikke. Det handler om menneskeliv, førlighed og triste skæbner.

Politikommissæren finder samtidig brugen af video-bilerne ved aktionen særligt effektiv som bevismiddel.

- Det hele bliver jo filmet, så beviserne er der der.

Sidste år testede Ekstra Bladet, hvordan en række erfarne bilister klarede en køreprøve. Resultatet var chokerende. Se med her.