Annonce:
Annonce:

Chokerende sag i hestestald: Nu er der nyt

Mand skal i retten for mishandling af heste i en stærkt omtalt sag

Carli måtte aflives efter den grove sag. Privatfoto
Carli måtte aflives efter den grove sag. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

To heste blev udsat for grove seksuelle overgreb i stalden i Holbæk Rideklub. Den ene, hoppen Carli, blev så hårdt kvæstet, da gerningsmanden påførte hesten læsioner i endetarm og skede, at hun måtte aflives.

En 43-årig mand fra Midtjylland er nu tiltalt ved Retten i Holbæk for, hvad man juridisk kalder 'groft uforsvarlig behandling med karakter af mishandling' af de to heste. Overgrebene skete med næsten et års mellemrum i september 2020 og august 2021.

Det var efter 'voldtægten' 24. august 2021 om natten, at politiet kom på sporet af den 43-årige, der blev anholdt, men ikke varetægtsfængslet. Han nægter sig skyldig.

Fjordhesten Carli stod i sin stald på Ladegårdsalleen i Holbæk, da gerningsmanden trængte ind i stalden på et tidspunkt mellem klokken 22.48 og 01.49 natten mellem 10. og 11. september 2020.

Annonce:

Som led i det seksuelle overgreb holdt gerningsmanden Carli fast i hesteboksen og førte en arm eller en genstand ind i hoppen med sådan kraft, at hendes endetarm og skede blev flænset og læderet. En dyrlæge besluttede, at hoppen skulle aflives.

Fjordhesten Carli var kendt og elsket blandt mange hestevenner for sin personlighed. Privatfoto
Fjordhesten Carli var kendt og elsket blandt mange hestevenner for sin personlighed. Privatfoto
 

Politiet stod uden spor i sagen indtil august 2021, hvor den samme gerningsmand ifølge politiet slog til igen i Holbæk Rideklub.

Her blev hoppen Florica, en Dansk Varmblods-hoppe, også udsat for et seksuelt overgreb, men hun slap med hævelser og rødme.

Dyremishandleren klædte sig ifølge anklageskriftet nøgen i stalden under overgrebet.

Optagelser, som dog var meget dårlige, fra et videokamera ved rideklubben indgik i sagen. Det lykkedes dog først senere at finde frem til en mistænkt, den nu 43-årige.

Ukendt hvilken sanktion
Anklagemyndigheden tager forbehold for, at den 43-årige skal have en anden sanktion end almindelig straf. Det betyder almindeligvis, at en mentalundersøgelse har slået fast, at han ikke er egnet til straf.

Annonce:

Den 43-årige skal også frakendes retten til at omgås med dyr. Politiet nedlægger endvidere påstand om erstatning på godt 111.000 kr. for Carli og godt 4300 kr. for skaderne på Florica.

Siger godnat
Carlis ejer, Stina Myrholm, siger til Ekstra Bladet, at sagen med Carli i den grad påvirkede hende og mange andre i hestemiljøet. Men at hun også på et tidspunkt måtte sige til sig selv, at hun blev nødt til at lukke en del ned for det følelsesmæssige, så hun kunne føre et normalt liv.

Stina Myrholm red ofte stævner med Carli. Privatfoto
Stina Myrholm red ofte stævner med Carli. Privatfoto
 

- Min nye hest er dog overvåget både indenfor og udenfor, siger hun og fortæller med et smil, at hun hver aften, når hun fodrer sin hest, lige kigger op mod himlen og siger godnat til Carli.

Hun ser frem til, at retssagen slutter. At det bliver det sidste kapitel i den mentale bog om Carli, som hun siger.

I sin tid blev der udsat en dusør i sagen. Den er ikke udbetalt, før der falder dom i sagen.

Retssagen skal for i retten i Holbæk 25. maj.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: