Chokeret 19-årig om mystisk skolelukning: - Han skød for at dræbe

Tre unge fortæller, at de onsdag aften blev beskudt, da de stod ved deres bil på parkeringspladsen ved Kulsbjerg Skole. Skolen er lukket torsdag pga af politiets efterforskning

De tre unge fyre på 19, 20 og 20 år ønsker ikke deres navne frem. De er stadig chokerede over, at en person åbnede ild imod dem. (Foto: Per Rasmussen)
De tre unge fyre på 19, 20 og 20 år ønsker ikke deres navne frem. De er stadig chokerede over, at en person åbnede ild imod dem. (Foto: Per Rasmussen)

Tre unge mennesker i alderen 19-20 år, fik sig onsdag aften en uhyggelig overraskelse, da de befandt sig på parkeringspladsen ved Kulsbjerg Skole i Stensved.

De tre unge stod efter eget udsagn foran deres bil ved skolen, da en person kom gående i mod dem. Med sig havde han to hunde samt en riffel.

Det fortæller den ene af de tre til Ekstra Bladet.

- Han kommer gående med to hunde og en riffel over armen. Han sigter på min ven, hvorefter han skyder mindst 3-4 skud efter ham, siger den 19-årige, der af hensyn til sin egen sikkerhed ønsker at være anonym, men vis navn er redaktionen bekendt.

- Han skød for at dræbe, lyder det fra den chokerede teenager.

Flugt: Sigtede igen
Panikken rammer straks gruppen, der spredes for alle vinde.

Den 19-årige samt en tredje person fra selskabet sætter straks i sprint fra stedet.

- Efter det første skud, peger han på os med riflen, og så sprinter mig og min ven derfra. Jeg ved slet ikke, om han skød efter os. Jeg opfatter det ikke. Vi skulle bare væk. Vi løber ind i en blindgyde, hvorfra vi springer over en væg. Da jeg kigger til højre kan jeg se, han kommer gående ikke langt fra os.

Skolen er lukket til og med i morgen. I mens har politiet spærret et større område af i forbindelse med efterforskningen (Foto: Per Rasmussen)
Skolen er lukket til og med i morgen. I mens har politiet spærret et større område af i forbindelse med efterforskningen (Foto: Per Rasmussen)

De to flygter fra stedet uvidende om, hvad der er sket med deres 20-årige ven.

- Jeg bliver rigtigt bekymret for min kammerat, vi er bange for, han er blevet ramt, men samtidig flygter vi for vores liv. Vi løber rundt i området for at finde ham. Vi løber rundt om skolen og tilbage på parkeringspladsen. Her ligger han heldigvis ikke. Han var løbet den anden vej og havde gemt sig, siger den 19-årige til Ekstra Bladet.

- Det var nogle nervepirrende minutter. Det gik virkeligt hurtigt. Det var som om, det var forbi på få sekunder, lyder det fra den adrenalin-ramte 19-årige.

- Man ved ikke om man skal grine eller græde. Vi er bare glade for at være i live.

Artiklen fortsætter under videoen

Se optagelser fra stedet her. (Vide0: Per Rasmussen)

Skole lukket torsdag
Episoden har fået Kulsbjerg Skole til at lukke for al undervisning torsdag. Det sker for at politiet kan efterforske sagen, lyder det i en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har lukket ned omkring sagen.

Herfra er eneste kommentar:

- Vi kan ikke fortælle mere før i morgen. Det er ikke noget operativt. Der er bare noget, vi skal undersøge, lød det tidligere på aftenen fra efterforskningschef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har også talt med skoleleder på Kulsbjerg Skole, heller ikke hun ønsker at kommentere sagen yderligere.