Chokeret Emilie efter tåregas: - Jeg kunne ikke få vejret

Politiet skød med tåregas, da det kom til konfrontation med ballademagere efter Brøndbys pokalnedtur. Men også mange fredelige fans blev ramt af gassen, fortæller øjenvidne

Se mere om urolighederne her hvor vi også taler med tilskuer Emilie Hansen, der blev ramt af tåregas

Emilie Hansen var på vej hjem efter pokalkampen på Brøndby Stadion onsdag aften, da hun ufrivilligt blev fanget i en konfrontation mellem frustrerede fans og politiet, der valgte at bruge tåregas.

Den 19-årige Brøndby-tilhænger fortæller til Ekstra Bladet, at politiets brug af tåregas skete uden varsel og ramte en gruppe mennesker, der opførte sig fredeligt. Hun blev selv ramt af gassen.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Først begynder det at svie i øjnene. Så begynder snot at løbe ud af næsen helt ukontrollabelt. Og så begynder tårerne at trille ned ad kinderne.

- Jeg kunne ikke få vejret. Det var møg ubehageligt, fortæller Emilie Hansen et par timer efter den skæmmende oplevelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Brosten og tåregas. Se optagelser af politiets konfrontation med ballademagerne efter gårsdagens Brøndby-FCK kamp. (Video: Mathias Øgendal)

Ifølge den unge fodboldfan var der ingen ballademagere i hendes gruppe, som blev ramt af tåregas.

- Vi var en 30-40 stykker, der opfører os fredeligt. Der var ingen hooligans. Ingen lavede ballade. Det virkede helt umotiveret, at politiet brugte tåregas mod os, siger hun til Ekstra Bladet.

Ramte som et lyn

Emilie Hansen havde forinden forsøgt at komme væk fra stadion-området, men hun var blevet omdirigeret af politiet.

- Jeg vender om og går tilbage ad den vej, jeg bliver anvist. Da jeg går tværs over parkeringspladsen og over et autoværn, bliver vi mødt af en ret stor hær af politifolk, der begynder at smide tåregas.

- Først forstår jeg ikke, hvad der sker, men jeg finder ud af, at jeg må væk. Jeg løber væk med mine to kammerater. Men det er svært at se noget på grund af tåregassen. Det kom som et lyn fra en klar himmel, siger Emilie Hansen, der fortæller, at hun 10 minutter senere havde det ok.

- Men jeg var rystet og chokeret, og den ene af mine veninder havde det ikke godt bagefter, siger hun.

Politiet skød tåregas mod Brøndby-tilhængere onsdag aften (Foto: Mathias Øgendal)
Politiet skød tåregas mod Brøndby-tilhængere onsdag aften (Foto: Mathias Øgendal)

Politi iført gasmasker affyrer tåregas mod fodboldtilhængerne. (Foto: Mathias Øgendal)
Politi iført gasmasker affyrer tåregas mod fodboldtilhængerne. (Foto: Mathias Øgendal)
 

Politiet skød tåregas mod Brøndby-tilhængere onsdag aften (Foto: Mathias Øgendal) Krimi Ballade efter pokaldrama: Politiet skød med tåregas mod Brøndby-tilhængere

Ekstra Bladet har modtaget henvendelser fra adskillige fodboldfans, der bekræfter billedet af et kaotisk forløb på vej væk fra Brøndby Stadion efter pokalopgøret.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at uroen opstod, da en fan-gruppering forsøgte at nå over til tilhængerne fra det modsatte hold ved at forcere en afspærring.

- For at stoppe personerne, og fordi der blev kastet sten mod betjentene, valgte politiet at gøre brug af tåregas, skriver politiet og oplyser, at fem betjente er blevet behandlet på skadestuen, efter at de blev ramt af kasteskyts.

Ekstra Bladet forsøgte efter midnat at forelægge politiet oplysningerne fra Emilie Hansen, men vagtchefen ved Vestegnens Politi henviste til politiinspektør Mogens Lauridsen, der ikke var at træffe.

Vil evaluere indsats

I en pressemeddelelse tidligere på aftenen kommenterede politiinspektør Mogens Lauridsen dog situationen.

- Hvis folk vælger at angribe politiet, så handler vi naturligvis, og vi vil nu evaluere hele vores indsats. Det mindre sammenstød ændrer dog ikke på, at vi vil fortsætte vores dialog-arbejde med klubber og fans, efter en fodboldkamp der frem til sammenstødet var rolig og velafviklet, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Politiet vil nu med hjælp fra blandt andet overvågningsbilleder forsøge at finde frem til de personer, der stod bag stenkast.

Ingen af de fem betjente kom alvorligt til skade, oplyser politiet.

Har du været til stede ved urolighederne? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)