Chokeret skoleleder om tiårigs dødsulykke: Dybt, dybt tragisk

Morten Mærsk Schmidt, der er skoleleder for blandt andet Cosmosskolen, er dybt berørt over, at en af hans elever har mistet livet i tragisk trafikulykke

En tiårigs tragiske død har skabt stor sorg i lokalområdet. (Foto: Læserbillede)
En tiårigs tragiske død har skabt stor sorg i lokalområdet. (Foto: Læserbillede)

Ved du noget om sagen? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

En blot tiårig drengs død har efterladt et helt lokalsamfund i sorg.

Drengen blev kørt ned fredag eftermiddag ved Spangsbjerg Kirkevej i Esbjerg af en ladvogn og blev erklæret død lørdag eftermiddag på Odense Universitetshospital.

Den tiårige dreng gik på Cosmosskolen i Esbjerg og var under 500 meter fra skolen, da han blev kørt ned.

På drengens skole er man meget berørt af den tragiske ulykke, oplyser skoleleder Morten Mærsk Schmidt, der også er skoleleder på to andre skoler i kommunen. 

- Det er klart, at vi har den dybeste medfølelse for både barnet og forældrene. Vi tænker selvfølgelig på dem, og det er dybt, dybt tragisk. Vi vil gøre alt for, at alle kommer så godt igennem det som muligt. Det er en meget svær situation, siger han til Ekstra Bladet.

Sorgplan sat i værk
Efter skolelederen fik en melding om drengens død, har han i fælleskab med afdelingslederen på skolen, arbejdet på at være klar til, at drengens skolekammerater møder mandag morgen.

- Vi har sat en sorgplan i gang, og vi har talt om, henover weekenden, hvordan det skal gribes an. Mandag morgen, når børnene kommer i skole, prøver vi at tage så godt vare på dem som muligt, siger Morten Mærsk Schmidt.

- Vi friholder både matematik- og dansklæreren til at være sammen med klassen hele dagen. Så har vi også et kriseberedskab i forhold til psykologer, og dem skal jeg også have fat i morgen (i dag, red). 

Mandag morgen bliver på mange måder anderledes end andre skoledage. Forældrene til skolens elever er nemlig blevet inviteret med til at møde ind sammen med deres børn.

- Vi har skrevet ud til forældrene, at de er velkommen til at være med for start af på skoledagen på mandag. Det handler om at få snakket en masse og bearbejdet det, så godt vi kan, siger han og siger endnu en gang, at han er dybt berørt af den tragiske ulykke.

Artiklen fortsætter under billedet:

En 10-årig dreng fra Esbjerg er død dagen efter, at han blev kørt ned i Esbjerg. (Googlemaps)
En 10-årig dreng fra Esbjerg er død dagen efter, at han blev kørt ned i Esbjerg. (Googlemaps)
 

Lokalsamfund i sorg
Ved ulykkesstedet lå der i går eftermiddag et væld af blomster, tegninger og breve til den lille dreng. Det oplyste en borger, der boede i kvarteret.

- Hele kvarteret er dybt berørt af ulykken. Det er virkelig voldsomt det her, siger borgeren. Han ønsker ikke sit navn frem, men Ekstra Bladet kender hans fulde identitet.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man indtil videre ikke har sigtet nogen for ulykken. De fortæller endvidere, at de efterlyser et midaldrende ægtepar, der angiveligt var vidne til ulykken.

 - De kom angiveligt kørende i en bil bag denne her ladvogn, og det er nok dem, der har dyttet inden uheldet. Der var mange folk, der kom løbende til med det samme, så ægteparret forsvinder derfra formentlig i en sølvgrå mindre personbil, siger vagtchef Ole Aamann.