Christel krænket på festival: - Jeg brød helt sammen

19-årig var på vej til sit telt på Langelandsfestivalen, da en ung udlænding forsøgte at rive tøjet af hende

To afghanere og tre andre asylansøgere er foreløbig sigtet for henholdsvis voldtægt og blufærdighedskrænkelse på Langelandsfestivalen.
To afghanere og tre andre asylansøgere er foreløbig sigtet for henholdsvis voldtægt og blufærdighedskrænkelse på Langelandsfestivalen.
Følg Krimi

19-årige Christel fra Nordsjælland var for første gang på Langelandsfestivalen i år, og det blev en chokerende oplevelse, da hun blev et af ofrene for seksuelle overgreb begået af udenlandske mænd.

Natten til søndag blev en 16-årig pige voldtaget i en skov ved festivalen, og to afghanere sigtes for voldtægten.

Natten til lørdag blev en 16-årig pige holdt fast og befamlet, og tre asylansøgere på 15, 16 og 17 år sigtes for blufærdighedskrænkelsen.

Hun og otte andre kvinder har nu anmeldt til Fyns politi, at de under festivalen er blevet udsat for seksuelle overgreb eller befamlinger.

Afghanere sigtes for voldtægt mod 16-årig på Langelandsfestivalen

Christel fortæller til Ekstra Bladet, at hun ved 02-tiden natten til torsdag var på vej til sit telt i familiecampen, hvor hun boede sammen med en veninde og dennes familie i to telte, da hun blev antastet af en mørkhudet udenlandsk mand, der talte gebrokkent dansk og engelsk.

- Jeg stod og ventede på min veninde, da jeg så to unge mænd, og den ene kom hen til mig og spurgte om mit navn, og hvor gammel jeg var. Han ville have et kys, men jeg afviste ham, og i det samme kom min veninde og så forsvandt de, fortæller Christel.

Brysterne må ikke berøres: 88.000 asylansøgere får en pjece

Grebet bagfra
Men så let slap den 19-årige ikke. Veninden skulle lige snakke i telefon med sin kæreste, og Christel blev utålmodig og gik selv hen mod familiecampen. Hun krydsede marken fra Tivoliet, og halvvejs så hun to mænd sidde i græsset. Hun gik forbi dem, men kunne høre at de rejste sig og gik efter hende.

Asylansøgere sigtet for at befamle 16-årig på festival

- Så griber den ene fat i min skulder bagfra og prøver at dreje mig rundt. Så kan jeg se, at det er den samme mand. Han siger igen, at han vil have et kys, så jeg skubber ham væk. Men så tager han fat i min cardigan og t-shirt og forsøger at rive dem af, fortæller Christel.

Hendes venindes far er vagt på Langelandsfestivalen, og Christel får fat i sin telefon og ringer til ham. Det får overfaldsmanden til at slippe taget i Christel, og han løber væk sammen med sin kammerat, der var passiv under overgrebet.

Var meget bange
- Han befamlede mig og forsøgte virkelig at få hænderne ind under min trøje. Det var meget ubehageligt. Jeg var meget bange, og bagefter brød jeg helt sammen, fortæller Christel. Hun blev trøstet af et par piger, der kom forbi, og næste morgen besluttede hun sig for at tage hjem fra festivalen.

Hun blev rystet over at læse, at række andre piger også blev udsat for overgreb under festivalen, og at en 16-årig blev voldtaget i skoven. Men hun ved ikke, om de to mænd, der forulempede hende, har noget med de andre episoder at gøre. Hun beskriver dem som mellem 18 og 25 år.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.