Christiania-advokat: Nu må staten gøre noget!

Christiania er i dag gået med til Københavns Politis krav til fristaden. Nu kræver advokat for Christiania Knud Foldschack handling fra statens side

Hør mere om sagen her
Følg Krimi

Advokat for Fonden Fristaden Christiania, Knud Foldschack, kalder det for den rigtige vej for Christiania at gå.

Men nu efterspørger han tiltag fra staten.

- Nu må staten nedsætte en kommision, der skal kigge på legalisering af hash. Nu skal vi have nogle tiltag fra statens side, siger Knud Foldschack til Ekstra Bladet.

- Nu viser Christiania velvillighed til at ændre ting omkring Pusher Street, og de har taget mange tiltag nu, siger en meget  travl Knud Foldschack, da Ekstra Bladet fanger ham til en kommentar.

Tiltagene til Christiania er udarbejdet mellem Københavns Politi og Justitsministeriet. Knud Foldschack har ført drøftelserne, som han selv kalder dem, på vegne Christianias fællesmøde og Fonden Fristaden Christiania med myndighederne.

Et skelsættende vendepunkt: Klar til videoovervågning i Pusher Street

Nye tider på Christiania
Christianitterne rev boderne i Pusher Street ned for at vise deres velvillig til at ændre forholdene i den berygtede hash-gade. Advokat Knud Foldschack kalder det et blandt mange tiltag fra christianitternes side.

- Christiania har nu gjort en del ting, som er positive for udviklingen af Christiania. Vi har sammen vist vigtigheden af ændre tingene i Pusher Street, siger Knud Foldschack.

De nye tiltag vil udover video-overvågning af Pusher Street også indebære andre tiltag på Christiania.

Der skal etableres gadebelysning i Pusher Street og på andre steder af Christiania. Politiet vil vurdere, hvor der er en risiko for hashhandel.

Det sidste tiltag er, at politiet skal sikres uhindret adgang til Christiania. Lige nu er mange indgange til Christiania blokeret med store kampesten og andre barrikader.

Artiklen forsætter under billedet...

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Den rigtige vej
Københavns politidirektør, Thorkild Fogde, kalder dagen i dag skelsættende for Christiania. Det gør han, fordi christianitterne er gået med til de nye tiltag på fristaden i København.

Christianitterne rev boderne i Pusher Street ned for at vise deres velvillig til at ændre forholdene i den berygtede hash-gade. Advokat Knud Foldschack kalder det et blandt mange tiltag fra christianitternes side.

- Det er et meget stort tiltag for Christiania, og det er meget vigtigt, at vi har fjernet maskeringen i Pusher Street, siger advokat Knud Foldschack.

De nye tiltag på Christiania sker efter den tragiske skudepisode Christiania d. 31. juli, hvor to politibetjente og en civil blev skudt af en pusher ved Fredens Ark på Christiania.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.