Christina Hansen dømt for fire drabsforsøg: Her er straffen

Østre Landsret idømmer sygeplejersken Christina Hansen 12 års fængsel for fire drabsforsøg på patienter, der var indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster

Privatfoto
Privatfoto
Følg Krimi

Den tidligere sygeplejerske på sygehuset i Nykøbing Falster, Christina Hansen, idømmes 12 års fængsel for drabsforsøg på patienter.

Det har Østre Landsret netop fastslået.

Dommen kommer dagen efter Landsretten fandt den 32-årige sygeplejerske skyldig i forsøg på drab i den spektakulære sag om patienters død på sygehuset i Nykøbing Falster.

I byretten i juni sidste år valgte hun at anke dommen, da et enigt nævningeting idømte hende fængsel på livstid for drabsforsøg og drab på tre patienter.

Landsretten har i dag ændret skyld-kendelsen til, at hun kun er dømt for forsøg på manddrab og ikke på drab.

Det var et enigt nævningeting, der i dag kendte Christina Hansen skyldig i forsøg på manddrab med en overdosis morfin på Nykøbing Falster Sygehus i 2012 og 2015.

Retten kunne dog ikke dømme hende for fuldbyrdet manddrab. Det skyldes, at det ikke med sikkerhed kan siges, at sygeplejerskens overmedicinering var så voldsom, at det kan forklare patienternes død, mente landsretten.

Under ankesagen i landsretten har der været nye oplysninger, og særligt en erklæring fra Retslægerådet har vakt opsigt.

I udtalelsen påpegede de uvildige eksperter, at det ikke definitivt kunne konkluderes, at sagens ofre var døde af de mængder morfin, som efterfølgende blev fundet i deres kroppe.

I forbindelse med retssagen er det dog tidligere kommet frem, at der statistisk set var langt flere dødsfald på Christina Hansens afdeling i de timer, hun var på arbejde, end når hun havde fri.

Men på trods af den større frekvens af dødsfald på Christina Hansens vagter, er der aldrig nogen af hendes kollegaer, der har set hende begå de drabsforsøg, hun nu er idømt 12 års fængsel for.

Christina Hansen har siddet fængslet siden sin anholdelse 1. marts 2015, og hun har nægtet sig skyldig i alle anklager. Derfor kunne forsvarsadvokaten, da sagen kørte i byretten, også med det samme meddele, at dommen blev anket til landsretten.

Sygeplejersken har hele tiden fastholdt, at sagen bunder i et dårligt arbejdsmiljø på Nykøbing Falster sygehus - præget af sladder og misundelse.

Det var en kollega og overlæge på afdelingen, der anmeldte Christina Hansen til politiet efter en nattevagt for snart to år siden.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.