Corona-bøderegn over 12 glade unge: Nu slutter festen

2500 kroner i bøde til hver

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

12 feststemte unge har hver fået en bøde på 2500 kroner, fordi de torsdag aften ifølge Fyns Politi har overtrådt forsamlingsforbuddet.

Det oplyser Fyns Politi.

De 12 havde samlet sig i Filsosofhaven bag SuperBrugsen i Odense. Og her havde de gennem noget tid rigtig hygget sig med det, som de udsendte betjente kaldte for 'en mindre fest'.

Det karambolerede imidlertid med det gældende forsamlingsforbud, hvor de fleste ellers er klar over, at det kan medføre bøde, hvis man samles flere end 10 personer. Årsagen til forbuddet er naturligvis den nuværende covid-19-situation, hvor det handler om at undgå smittespredning.

Derfor gik betjentene da også i gang med at uddele bøder til hver og en af festdeltagerne, oplyser vagtchef Lars Thede.

- Vi måtte gribe til bødeblokken og sigtede 12 unge mennesker for overtrædelse af forsamlingsbestemmelserne i forbindelse med covid-19. De havde åbenbart i længere tid holdt en mindre fest på læsserampen på bagsiden af Superbrugsen, siger Lars Thede.

Fyns Politi har på linje med andre politikredse sat ekstra mandskab ind til blandt andet at holde øje med, om folk overholder reglerne om forsamlingsforbud.

Det er en foranstaltning dikteret af Rigspolitiet.

Og Fyns Politi er da også ekstra opmærksomme, forklarer Hans Jørgen Larsen, der også er vagtchef ved Fyns Politi, til Ekstra Bladet.

- Der er sat en ekstra styrke ind. Det er ikke på grund af den konkrete episode, men noget, der også er meldt ud af Rigspolitiet, siger Hans Jørgen Larsen.

De 12 unge, der altså nu kan konstatere, at deres fest i det fri blev ualmindelig dyr, fik deres bøder omkring klokken 22.30.