Corona-hotspot i populær festgade

Jomfru Ane Gade er udpeget som midlertidigt hotspot for coronavirus, meddeler Nordjyllands Politi

Politiet kan - hvis de vurderer, at det er nødvendigt - udstede opholdsforbud i festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg. Foto: René Schütze.
Politiet kan - hvis de vurderer, at det er nødvendigt - udstede opholdsforbud i festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg. Foto: René Schütze.
Følg Krimi

Fredag og lørdag i denne weekend vil politiet kunne gribe ind og indføre et opholdsforbud i den festlige gade Jomfru Ane Gade i Aalborg, hvis de vurderer, at smitterisikoen for coronavirus er for stor.

Selv om 'Gadens' diskoteker og natklubber, der ligger som perler på en snor, stadig holder lukket, så er der alligevel fyldt med mennesker. Det skyldes, at Jomfru Ane Gades mange værtshuse er genåbnet, og når de lukker klokken 24, stimler folk sammen uden for.

Øget patruljering
- Det (oprettelsen af et hotspot, red.) handler om at reducere muligheden for, at der opstår større forsamlinger og dermed potentiel risiko for ny smittespredning, lyder det fra vicepolitiinspektør Henrik Skals i en pressemeddelelse, som fortsætter:

- Derfor vil borgerne også kunne se en øget tilstedeværelse af politi i området omkring Jomfru Ane Gade, fordi vi som en del af indsatsen iværksætter et skærpet patruljetilsyn med festgaden.

Konkret vurdering
Oprettelsen af et hotspot er ikke ensbetydende med, at et opholdsforbud vil finde sted.

- Det kan, som sagt, være en mulighed for os at tage i brug, hvis der efter en konkret politifaglig vurdering sker sammenstimlen i weekenden, fortæller Henrik Skals.

Vælger Nordjyllands Politi at udstede et midlertidigt opholdsforbud i gaden, vil det betyde, at det ikke vil være muligt at tage ophold, men at det er tilladt at passere igennem gaden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.