Coronavirus: Første dødsfald i Europa

Første dødsfald efter at være blevet smittet med Covid-19 er nu registeret i Europa

Kan Covid-19 sammenlignes med en sæsoninfluenza? Ja, mener Tyra Grove krause, overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut. Foto: AP, Byrd, Reuters, Ritzau Scanpix / Producer: Lasse Brøndal

En 80-årig kinesisk turist i Frankrig har mistet livet efter at være blevet smittet med coronavirus, der nu betegnes som Covid-19.

Det skriver franske La Figaro.

Sundhedsminister i Frankrig Agnes Buzyn bekræfter dødsfaldet lørdag ifølge mediet.

Samtidig er det også første gang, at en person mister livet som følge af Covid-19 uden for Asien.

Frankrig har registreret 11 tilfælde af virusset.

I Kina er det samlede antal døde, der var smittet med coronavirus, 1523 personer, mens der i kinesiske Hubei-provins, hvor virusset oprindeligt brød ud, er i alt 1457 døde.

Kina har registreret i alt 66.492 registreret som smittet.

Coronavirusset er foruden Kina registreret i 28 andre lande, herunder Thailand, Japan, Australien, Tyskland, USA, Frankrig, Canada, Italien, Spanien, Sverige og senest i Egypten.

Bekymring
I Frankrig har det tidligere skabt bekymring, at en britisk mand, som ikke har været i Kina, har kunnet smitte mindst 11 andre med coronavirus.

Manden blev smittet på en konference i Singapore og har bragt smitten til et feriested i de franske alper, inden han fik diagnosen i Storbritannien.

Fem smittede, der er indlagt på et sygehus i Frankrig, og fem smittede i Storbritannien samt en smittet på Mallorca menes alle at være smittet af manden.

De fem briter, der er smittet i Frankrig boede i samme skihytte som briten fra Singapore-konferencen. Et barn, der er blandt de smittede, havde fået franskundervisning på to skoler, som nu er lukket for en uge.

Virus på fly: Her er de sikreste sæder