Dagplejemor på gåtur med fire børn: Faldt pludselig om og døde

En dagplejemor i Nyborg faldt onsdag om med et ildebefindende, mens hun var ude og gå tur med fire små børn

En dagplejemor med fire børn mellem et og to år faldt onsdag formiddag om og døde under en spadseretur med børnene.

Det fortæller børnechef i Nyborg Kommune, Torben Birk Rosbach, til Ekstra Bladet.

Kvinden, der er midt i 50'erne, fik - som det er beskrevet af vidner - pludselig et ildebefindende. Hun faldt omkuld på fortovet. Og var død på stedet.

- Situationen blev opdaget ret hurtigt af forbipasserende, og i løbet af ti minutter var tre medarbejdere fra kommunens dagplejeafdeling til stede, siger Torben Birk Rosbach til Fyens.dk.

Torben Birk Rosbach fortæller til Ekstra Bladet, at børnene umiddelbart reagerede ved at begynde at græde.

Nyborg Kommune har sat sin beredskabsplan i gang. I første omgang har man kontaktet dagplejerens pårørende. Dernæst har man taget sig af børnene og har fået kontaktet deres forældre. Og i de kommende dage får hvert barn anvist en ny dagplejemor, som skal tage sig af dem.

Ifølge Torben Bork Rosbach har der ikke været noget som helst, som har antydet, at dagplejemoren havde det skidt, inden hun faldt om.

- Det er vanskeligt at forberede sig på sådan en episode. Så er man afhængig af, at andre reagerer og træder til. Heldigvis sker det utrolig sjældent, men når det sker, gælder det om at have en beredskabsplan, man kan anvende, siger børnechefen, som fortæller, at han ikke tidligere har oplevet noget lignende.

Også Fyns Politi ankom hurtigt og fik set til, at der ikke var tilkommet dagplejemoren noget kriminelt.

- Det her er trist og tragisk. Men det er en hændelig ting, og det får ikke kommunen til at ændre på nogen procedurer i dagplejen, siger Torben Birk Rosbach til Fyens.dk.

- Vi er bare glade for, at vores medarbejdere kunne være hurtigt til stede med alle de kontaktoplysninger, der skulle bruges til hurtigt at få fat i forældrene, siger han.