Annonce:
Annonce:

Danmark, Tyskland og Sverige skal undersøge gaslækager sammen

Danske, tyske og svenske politimyndigheder skal sammen efterforske gaslækagerne i Østersøen

Hverken Putins talsmand eller Mette Frederiksen kan udelukke sabotage, efter at der har været tre gaslækager i Østersøen på Nord Stream 1 og 2

Sagen kort: Lækage på Nord Stream
Annonce:
Følg Krimi

Københavns Politi har indledt en efterforskning i forbindelse med gaslækagerne i Østersøen, og nu skal der etableres et internationalt efterforskningshold blandt danske, tyske og svenske myndigheder.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

'Som et næste skridt er det intentionen at etablere et fælles internationalt efterforskningshold bestående af relevante myndigheder fra blandt andet Danmark, Tyskland og Sverige. Et sådant fælles internationalt efterforskningshold betegnes som et Joint Investigation Team (JIT).', oplyser Københavns Politi.

Forbedret samarbejde
Landene arbejder i forvejen sammen i undersøgelserne af lækagerne i Østersøen, men de nye intentioner om at skabe et internationalt efterforskningshold, vil altså gøre samarbejdet nemmere.

Et internationalt efterforskningshold betyder, at landene kan dele beviser og informationer med hinanden, uden at det skal godkendes i retslige instanser først.

I pressemeddelelsen står der, at samarbejdet skal etableres hurtigst muligt, men at de fortsat mangler at få fastlagt de sidste detaljer i den nye aftale, og at det derfor er for tidligt at komme med en tidshorisont.

Foruden de udenlandske samarbejdspartnere undersøger Københavns Politi gaslækagerne i samarbejde med Rigspolitiet, Politiets Efterretningstjeneste og energimyndighederne, skriver de i pressemeddelelsen.

Frem til et officielt internationalt efterforskningshold er blevet stablet på benene, fortsætter dansk politi samarbejdet med de tyske og svenske myndigheder på grundlag af de almindelige regler for internationalt samarbejde om efterforskning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: