Danmarks rigeste mands børn dræbt i bombemassakre

Tre børn dræbt i terrorangreb i Sri Lanka: Påskeferie forvandlet til tragedie for Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen og hans hustru, Anne

Danmarks rigeste mands børn dræbt i bombemassakre

En tydeligt bevæget Lars Løkke Rasmussen kommenterede søndag angrebene i Sri Lanka. Video: Ritzau

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Da gerningsmænd i løbet af få timer lod flere bomber eksplodere i Sri Lanka påskedag, sprængte de også en berømt dansk familie itu.

Danmarks rigeste mand, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, og hans hustru, Anne Holch Povlsen, mistede i massakren tre af deres fire børn.

Det bekræfter kommunikationschef i Bestseller Jesper Stubkier i en mail over for Ekstra Bladet.

'Det kan vi desværre bekræfte. Vi beder jer respektere privatlivets fred, og vi har derfor ingen yderligere kommentarer.'

For få dage siden lagde parrets datter Alma Storm Holch Povlsen et feriebillede fra Sri Lanka på sin Instagram-profil.

'3 x små ferie basser', lyder den ubekymrede tekst til billedet, som forestiller pigens tre søskende Astrid, Agnes og Alfred, der alle har front mod palmer og pool og tilsyneladende sammen er fordybet i noget.

De sidder med ryggen til kameraet, de to piger skulder ved skulder, mens den yngste Alfred læner hovedet mod en af sine storesøstre.

Tre af de fire børn i søskendeflokken er nu døde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Anne og Anders Holch Povlsen. Foto: Jonas Olufson
Anne og Anders Holch Povlsen. Foto: Jonas Olufson

46-årige Anders Holch Povlsen og hans seks år yngre kone, Annes, tre børn er nogle af de flere hundrede, som blev dræbt i angrebene rettet mod flere steder i den sydasiatiske østat i Det Indiske Ocean søndag.

Bestseller-milliardærens utrolige liv: Godser, Formel 1, succes og sorg

Dermed må Holch Povlsen-parret se enhver forælders værste frygt i øjnene – at overleve sine egne børn.

Dem har Anders Holch Povlsen altid skånet for det rampelys, den på mange måder pressesky mangemilliardær selv har måttet tåle at gebærde sig i.

Der findes umiddelbart ikke ét pressefoto af mor, far og børn sammen, ligesom børnenes alder ikke fremgår af mediernes dækning af familien.

Danmarks rigeste mand

Den 46-årige Anders Holch Povlsen er af Bloomberg kåret til at være Danmarks rigeste mand med en formue på 41,6 milliarder kroner.

Han bor til daglig på godset Constantinsborg i nærheden af Aarhus. Han arvede som 28-årig tøjvirksomheden Bestseller, som hans forældre, Merete og Troels Holch Povlsen, grundlagde i 1975, og er i dag eneejer af firmaet. Bestseller står bag mærker som Vero Moda, Only og Jack&Jones. Derudover ejer Anders Holch Povlsen store dele af virksomheder som nemlig.com, designfirmaet Hay, Normal, Zalando, Stylepit og Asos.

Gennem de seneste år har Anders Holch Povlsen købt så meget jord op i Skotland, at det amerikanske tidsskrift Forbes har kåret ham til at være landets største private jordbesidder.

Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen investerer ikke kun i ejendomme og jord i udlandet. Senest har han købt en bygning til 82 millioner kroner i Aarhus.