Danmarks sikreste fængsel truet af lukning

Overvejer at lukke særligt sikret fængsel og flytte det, erfarer Ekstra Bladet

Det er Politigårdens Fængsel, der overvejes lukket, erfarer Ekstra Bladet.
Arkivfoto: Thomas Sjørup
Det er Politigårdens Fængsel, der overvejes lukket, erfarer Ekstra Bladet. Arkivfoto: Thomas Sjørup

Politigårdens Fængsel - der går for at være landets sikreste - overvejes lukket, erfarer Ekstra Bladet.

I stedet skal den samlede afdeling flyttes til et andet fængsel, eventuelt Vestre Fængsel, forlyder det.

Hos Kriminalforsorgen vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysning - det meddeles via Pressemedarbejder Sabrina Ejstrup Vig.

Altså ikke en sag, man her ønsker blæst om. Men allerede for tre-fire måneder siden blev der på intranettet meldt ud, at der var planer om at lukke fængslet. Efter nogle timer blev beskeden pillet ned igen uden videre begrundelse.

Siden 2004 har fængslet, der ligger i hjertet af Københavns Politigård, huset 25 celler. Her har man haft anbragt indsatte, man af den ene eller anden grund ikke har kunnet placere i andre fængsler og arresthuse.

Det gælder blandt andet negativt stærke fanger, indsatte, der har har været voldelige overfor personale og andre indsatte samt varetægtsfængslede og dømte, der har krævet øget sikkerhed.

Blandt andet tunge kriminelle og sigtede og tiltalte i terror-sager.

På egen hjemmeside fortæller Københavns Fængsler, at de indsatte på Politigårdens Fængsel er underlagt langt flere sikkerhedsmæssige restriktioner. Blandt andet må de indsatte kun have fællesskab med en anden indsat ad gangen - ligesom der aldrig er mere en to indsatte ude på gangen ad gangen.

Ud over Politigårdens Fængsel har Kriminalforsorgen yderligere en lignende afdeling, der er placeret på Nyborg Fængsel.

Forskellen på de to afdelinger er, at den ene - den på Politigårdens Fængsel - ligger afsondret for sig selv, mens den anden er del af et andet fængsel.

Hos Dansk Folkeparti lyder det:

- Det lyder ærlig talt ikke særlig velovervejet i mine ører. Jeg er noget overrasket over at høre om planerne og agter derfor at spørge ministeren ind til sagen. Jeg forventer selvfølgelig, at vi får en redegørelse om den sag.

Sådan siger Peter Kofod Poulsen, retsordfører, DF, til Ekstra Bladet.