Danmarkshistoriens største dopingfangst: Sådan blev de fældet

Københavns Politi brugte telefonaflytninger til at optrevle historisk dopingsag - to mænd er sigtet for distribuering af 'ikke under et ton' doping

Her fremviser politiet fangsten.

Det var længere tids efterforskning, der førte til anholdelse af to mand i Danmarkshistoriens doping-fangst i en sag, der har været efterforsket siden september.

Ekstra Bladet erfarer, at Københavns Politi blandt andet brugte telefonaflytninger i efterforskningen af sagen. Det vil politiet dog hverken be- eller afkræfte.

Se mere video på localeyes.dk.

Politiet slog til mod to mænd, der menes at være bagmand i salget af dopingen lidt i ti torsdag formiddag. Først anholdt man en 40-årig, og et kvarter senere blev en 25-årig anholdt. Begge fra Hovedstadsområdet.

Efterfølgende ransagede politiet syv sjællandske adresser og her var fangsten på 'ikke under et ton'.

Danmarkshistoriens største dopingsag: Et ton steroider fundet

Doping for millioner
Der var i fangsten alt fra piller, ampuller og rå steroider i pulverform med en værdi på adskillige millioner kroner, oplyser politiet.

De to mænd bliver begge fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt senere fredag, hvor de vil begæres varetægtsfængslet.

- Hvis de bliver kendt skyldige, er der en strafferamme på seks år, siger Lau Thygesen, der er vicepolitiinspektær hos Københavns Politi.

Dansk doping-undersøgelse omsider slut

Lige nu efterforsker politiet sagen, som er i sin indledende fase. 

- Vi kan bestemt ikke udelukke, at vi vil foretage flere anholdelser. Men vi følger mange forskellige spor, siger Lau Thygesen til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Vi vil gerne høre fra vidner, som kan sige noget om laboratoriet og de maskiner, der er brugt, samt høre fra folk der kan komme med oplysninger om de præparater, der anvendes til produktionen af doping.'

Ekstra Bladet følger sagen