Dansk båd sunket: Fiskere reddet i land

Det var en anden fiskerbåd, som kom de to danske mænd til undsætning nord for Skagen

Var du en del af redningsaktionen eller en af fiskerne? Skriv en sms til Ekstra Bladet på 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

To danske fiskere blev i nat reddet, da deres fiskerbåd sank til bunds nord for Skagen ud for den svenske ø Orust. Det skriver svenske Expressen.se.

Omkring midnatstid opdagede de, at deres båd tog vand ind, og derfor slog det straks alarm. En anden nærtliggende fiskerbåd kom til og hjalp de to danskere om bord på deres båd.

- Begge mand er uskadte og bragt i havn. Der var ikke andre end de to om bord, så der er ingen savnede, siger den operative pressevagt i den danske værnsfælles forsvarskommando til Ekstra Bladet.

- Det hele gik meget hurtigt, siger Kalle Isaksson, der er vagthavende hos den svenske kystvagt, til det svenske medie.

Lækker olie
Båden havde ti kubikmeter olie om bord, da det sank mod bunden, og nu ligger det på 200 meters dybde. Ved frokosttid søndag kunne kystvagten i Sverige berette, at der er lækket mellem 250 og 2500 liter olie i vandet.

- Vi forsøger at begrænse omfanget. Det er svært, for vi kan ikke gå ned med dykkere, når båden ligger så dybt i vandet. Så vi skal ned med en undervandsrobot for at se, om vi kan finde hullet i skroget, siger Kalle Isaksson til Expressen.

Først senere på eftermiddagen ved man, om udslippet har udviklet sig i den ene eller anden retning, lyder det.

- Det er sket i svensk farvand, og derfor er det svenskerne, der tager sig af det praktiske. Vores operative center er inde over, men svenskerne styrer det. Sådan ville det også være, hvis en svensk båd var gået ned i dansk farvand, siger den operative pressevagt i værnsfælles forsvarskommando til Ekstra Bladet.