Dansk familie var to gader væk fra angreb: Der gik panik i folk

Ami Mirsharifi, hans kæreste Mette og deres søn var få gader fra et af angrebene i Paris

Ami Mirsharifi og kæresten Mette. (Privatfoto).
Ami Mirsharifi og kæresten Mette. (Privatfoto).

- Det er helt forfærdeligt!

Sådan lyder det om situationen i Paris lige nu fra Ami Mirsharifi, som sammen med sin kæreste og deres otte måneder gamle søn befinder sig på et hotelværelse i centrum af den franske hovedstad.

Parret og deres søn sad på en restaurant i centrum af Paris, da et af angrebene fandt sted lige i nærheden. 

Danskere i Paris: Sig I er okay

- Vi hørte ikke angrebet, men pludselig ser vi det over det hele i nyhederne og spørger tjeneren, hvad der foregår.

- Så siger han, at der sker et terrorangreb to gader fra, hvor vi spiser. Og så går der panik i folk! Vi besluttede os for at tage alt, hvad vi havde, og skynde os hjem.

Ifølge Ami Mirsharifi ville tjeneren dog ikke have, at gæsterne skulle forlade restauranten, da det ifølge ham netop var det, som terroristerne ønskede at opnå - nemlig at skabe frygt hos folk. Men de ville bare hjem til hotellet hurtigst muligt.

'Der er konstant sirener'
Uden for restauranten blev de mødt af en masse turister i panik, mens de lokale virkede som om, der intet var hændt, fortæller han. Samtidig var der politi og ambulancer, og han beskriver situationen som 'helt kaos'.

- Det var ret skummelt. Der er alligevel en del skumle typer på gaderne, så hver gang man ser en person med en rygsæk eller en kuffert, ved man ikke, om det er en, der skal til at sprænge sig selv og alle andre i luften, siger Ami Mirsharifi, som heldigvis nåede sikkert tilbage til hotelværelset sammen med sin kæreste og søn.

Terror til koncert: Nu reagerer bandet efter Paris-angreb

- Der er konstant sirener. Det er helt vanvittig.

- Man kan ikke rigtig sove, og vi sidder bare og læser nyheder og følger med i, hvad der sker, siger han og fortsætter:

- Jeg var klar til at tage en taxa hele vejen hjem, men vi skal jo heller ikke ud lige nu. Vi skal ikke ud fra hotellet foreløbig!