Dansk fodboldfan dømt i Rusland

Martin Bryhl blev ført bort af russisk politi på stadion før kampen mod Frankrig. Det skete, efter han var kommet med uheldige kommentarer på landsdækkende tv

Følg Krimi

Den danske fodboldfan Martin Bryhl nåede kun lige at indfinde sig på stadion til Danmarks afgørende kamp mod Frankrig i tirsdags, før han blev ført væk og tilbageholdt af russisk politi i et døgn.

Han blev løsladt i aftes, men han blevet idømt en bøde i Rusland.

- Han er sigtet for at have været fuld på stadion, og han har fået en bøde på 300 danske kroner, som han har betalt. Der er intet i det her om hooliganisme, intet om vold, intet om trusler. Det drejer sig om en bøde for at være fuld. Så den her sag er efter vores opfattelse hypet af medierne, siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage, der har været advokat for Martin Bryhl i mange år og derfor udtaler sig på hans vegne.

- De russiske myndigheder ser heller ikke på sagen med større alvor, end at min klient har fået sit pas retur og frit kan rejse rundt i landet, ligesom han ikke er forment adgang til stadion, siger hun.

Martin Bryhl sendte dette billede til Ekstra Bladet, efter han var blevet tilbageholdt af russisk politi. Privatfoto
Martin Bryhl sendte dette billede til Ekstra Bladet, efter han var blevet tilbageholdt af russisk politi. Privatfoto

Karantæne i Danmark
Danskeren er i det danske hooliganregister og har karantæne fra alle danske stadions, efter han i 2010 fik en dom på to et halvt års fængsel for at køre ind i tre Horsens-fans.

Og i mandags gjorde han sig uheldigt bemærket igen, da han sagde til TV 2, at det var en del af gamet at kaste med ølkrus, at han selv havde kastet 2-3 ølkrus under kampen mod Australien, og at han ville gøre det igen, hvis Danmark scorede mod Frankrig.

Noget, som blandt andet var medvirkende til, at DBU fik en bøde på 127.000 kroner efter kampen mod Australien.

Men Mette Grith Stage mener, at sagen er fuldstændig skruet op.

- Man laver et interview med en beruset ung mand, som giver udtryk for, at man kaster det der øl op i luften, når Danmark scorer, og det bliver koblet over på, at han er totalt hooligan, siger hun fortsætter:

- Det, han har givet udtryk for, er, at man i begejstring kaster det her op i luften, og det er altså plasticglas, vi taler om. Men derfra til at udnævne ham som voldspsykopat, synes hverken han eller jeg er helt rimeligt.

- Nu siger du, at det er plasticglas. For det første er det russiske glas, der er tunge, fordi der er et batteri i bunden, og så er det mod reglerne at kaste med ølkrus. Kan man ikke sige, at han selv er ude om det, når han står og siger sådan?

- Hvis reglerne er sådan, at man ikke må kaste med øl på stadion, så er reglerne overtrådt, og det er selvfølgelig aldrig i orden at overtræde reglerne. Og hvis nogen er blevet ramt af et krus, så er det selvfølgelig meget beklageligt, og det har ikke været tilsigtet. Men, ifølge min og min klients opfattelse, så er det her blevet udråbt til, at det har været meget voldsomt, og han er hooligan, og der prøver jeg at mane til besindighed og sige, at han er sigtet for at have været fuld på stadion, siger hun.

Lovede kast med ølkrus: Se hans voldsomme hooligan-dom

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?